MENU

Breng de fun terug in food met Bunlimited hotdogs

bardak

Bardak: Een chaotisch lekkere hotspot in Amsterdam

juli 19, 2018 reageren (0) Views: 3189 Food Janneke Siemes

SOIL of Amsterdam, brengt de fitfoodies en grillmeisters samen

There’s a new place in town, en het is een waardige toevoeging: SOIL of Amsterdam! Waarom? Omdat er nu (eindelijk) een plek bestaat waar je met al jouw voedselgestoorde vrienden kunt gaan eten. Weg met voedselstress en gesprekken die (on)bewust altijd weer over een allergie of dieet gaan.

Vanaf vandaag doet het er niet meer toe of je vlees eet, vegetarisch bent, aan coeliakie lijdt of koolhydraten vermijdt. SOIL serveert (h)eerlijk voedsel voor iedereen. Zet die zorgen over wat je eet aan de kant. Het enige wat je bij SOIL hoeft te doen is genieten en plezier hebben met de mensen om je heen!

Health freak v.s. barbecue freak

Gustavo (uit Brazilië) en Remco (uit Nederland) ontmoette elkaar lang geleden in Amerika. Deze eerste ontmoeting bloeide uit tot een hechte vriendschap tussen een health- en barbecue freak. Beide een compleet andere liefde voor voedsel en toch één gedeelde passie; de zoektocht naar volle, krachtige smaken zonder kunstmatige toevoegingen. Voor eerlijke gerechten met een hoge voedingswaarde. Het resultaat van deze passionele zoektocht is SOIL:

“Food that’s good for you, good for the planet and makes you happy. So work hard, play hard, and live well! Welcome to SOIL”

Gustavo.

Eerlijk voedsel doet daadwerkelijk goed voor je lichaam. Wist je al dat je kunt ontdekken op welke voedingsstoffen jouw lichaam het best reageert? Je leest het in onze artikelen over Mesologie.

Lekker shinen

Het resultaat mag er wezen, wat een heerlijke plek is dit! Installeer jezelf aan de grote werktafel en je hebt het lekkerste plekje van Amsterdam om te werken en tegelijkertijd wat zonnestraaltjes op te vangen. Een absolute blikvanger is de vitrinekast gevuld met smaakmakers; zelfgemaakte oliën met kruiden, gefermenteerde groenten, gedroogde groenten en kruidenpasta’s staan hier eervol op de plank te shinen. Met goed recht want deze uitblinkers zorgen voor de uitdagende smaken in de gerechten van SOIL.

Kijk al dat lekkers shinen!

Een heerlijk (werk)plekje

Bloedserieus vlees

Zoals G-Star als missie had om ‘the most sustainable jeans’ op de markt te brengen, zo heeft SOIL als missie om Amsterdam kennis te laten maken met ‘the most sustainable food’.

“In ons concept is alles vegan, maar je kunt overal (naar eigen behoefte) dierlijke eiwitten aan toevoegen. Het vlees dat wij serveren is allemaal duurzaam en eerlijk verkregen vlees, hierin zijn wij bloedserieus. Bij ieder gerecht op onze kaart is nagedacht over de invloed die het heeft op ons lichaam, de planeet en (nog belangrijker) onze smaakpapillen. Ik wil mensen laten ervaren dat plantaardig voedsel nét zo spannend en smaakvol kan zijn als eten met vlees.”

Gustavo || mede-eigenaar en vleesliefhebber in hart en nieren

Een eerlijk verkregen stuk vlees van een dier dat een fijn leven heeft gehad bevat zoveel meer smaak! Je proeft het en je merkt het, want je eet er minder van maar je geniet meer.

Belofte maakt schuld

Wereldse smaken voor iedereen

Chef Guillem (chef bij SOIL) heeft een fine dining achtergrond. Toch heeft hij met veel liefde de uitdaging aangenomen om ons te verassen met wereldse smaken in onverwachte combinaties. Spannend en lekker eten moet voor iedereen mogelijk en betaalbaar zijn; dus ook voor kleine Lilly en oma Truus en niet alleen voor rijke oom Anton. De kaart van SOIL bestaat uit 16 gerechten die je aan kunt passen naar jouw smaak en behoeften. Warme bowls, koude bowls en sandwiches. Ontbijt, lunch en diner, om hier te eten of om thuis van te genieten.

Een blik op de kaart

“Wij zien het graag dat mensen plantaardig eten met plezier! Waarom moet het altijd zo serieus als het om plantaardig eten gaat? Kan het niet gewoon gezond én gezellig tegelijk zijn? Als in; eet een gezonde bowl en word tegelijkertijd dronken! Work hard, play hard, and live well! Welcome to SOIL!”

Haal de SOIL-smaak in huis!

Yes! Die lekkere kimchi, pindakaas of olie die door je gerecht zit kun je bij SOIL ook gewoon kopen en toevoegen aan de smaakmakers in je eigen keuken.

SOIL of Amsterdam
Bilderdijkstraat 141, 1053KN Amsterdam
Geopend van 08:00 – 22:00 (op zondags tot 21:00)

Netflix – Kijktip: Food.inc. Ik ben geen fanatieke veganist. Maar ik ben wel van mening dat iedereen die vlees eet zich bewust moet zijn van de manier waarop het stukje vlees tegenwoordig op hun bord beland. Niet alleen omdat ik het zielig vind voor de dieren, ook omdat ik het zielig vind voor alle mensen die niet weten wat ze eten.

Tags: , , ,