MENU
the ark cruise

5 redenen om nog een plekje te bemachtigen op...

Op zoek naar verkoeling: de bergmeren in Savoie Mont...

baie de somme

augustus 3, 2018 reageren (0) Views: 3026 Travel, Vlogs Larissa Hendriks

Roadtrip door Frankrijk: Baie de Somme – De heenreis

Op een roadtrip door Frankrijk! Steeds vaker trekken we erop uit met de auto, dan heb je namelijk de vrijheid om te gaan en staan waar je zelf wilt. Ook wij waren wel benieuwd naar een roadtrip, maar dan wel in een fijn rijdende auto mét airco. En welke auto is er tijdens een roadtrip in Frankrijk een betere match dan de Franse Peugeot? Precies, een match made in heaven.

Samen met Widad begon ik aan een nieuw avontuur, een roadtrip door Frankrijk. In dit artikel vertel ik je over onze eerste avonturen op de eerste bestemming: Baie de Somme. Deze zijn ook te zien in de video onder dit artikel. Widad heeft helaas nog geen rijbewijs, dus heb ik zelf alles gereden. Ten minste, dat is niet helemaal waar. De Peugeot 3008 heeft ook zelf lange afstanden gereden waarbij ik enkel hoefde te sturen. We love that car!

Van A naar Beter

Ondanks het prachtige weer in Nederland, waren we blij toen we eenmaal in Frankrijk reden. Een geheel ander landschap wat direct een fijne vakantiesfeer met zich mee brengt. Frankrijk brengt naast deze vakantiesfeer helaas ook tolwegen met zich mee. Dat kan super vervelend zijn! Telkens uit dat raam hangen om het mannetje of vrouwtje te betalen zodat het poortje voor je open gedaan wordt. Gelukkig gingen wij voorbereid op reis…

De Bip&Go, na deze tolbadge uitgeprobeerd te hebben deze zomer zou ik nooit meer zonder vertrekken naar Spanje of Frankrijk! Je kan kiezen voor een aparte doorgang, waar vaak geen rijen staan. Sommige tolpoorten kan je zelfs rijdend door komen (30 km/uur). De badge wordt geregistreerd en de tolpoort zwaait open. Dat betekent: tijdwinst & irritatieverlies!

Kasteeltje erbij

Gearriveerd op onze eerste camping van Les Castels: Camping Domaine du Château de Drancourt. We werden helemaal gelukkig van dat onwijs leuke kasteeltje bij aankomst! Wat waren we moe van de reis, terwijl je dus eigenlijk alleen maar in een auto zit… Gelukkig konden we heel vlot ons ‘huisje’ in (ten minste, had gekund als we niet zo aan het stuntelen waren met de plattegrond).

Omdat we de auto al na een uurtje misten, reden we nog even door naar een restaurantje in een pittoresk dorpje: ‘Les Tourelles’. Hier hebben we als dessert toch wel even heel erg genoten van een kersverse (en grote) macaroon… Heerlijk! Fijn om zo nog even de lange dag op de weg af te kunnen sluiten samen.

Check hieronder de eerste vlog van ons avontuur! En check hier het volgende artikel over onze forest adventure…

Alle afbeeldingen en video’s in de vlog zijn gemaakt met de Canon EOS M50.

Tags: , , , , , ,