MENU
D-track Desperados

Bouw een (thuis)feestje met Desperados

tnt

Even een avondje terug naar toen

juli 27, 2018 Reageren (1) Views: 1638 Events Winnie Hofstra

De Parade: het reizende theaterfestival van goed vermaak en goed eten

Hoe vaak gaan jullie eigenlijk nog naar het theather? Ik wed dat dat weinig is, op misschien eens een grote musical of cabaret voorstelling na. Terwijl theather juist zo uniek is. Je ontsnapt even helemaal aan de werkelijkheid, alles is mogelijk. En bovenal gebeurt het live voor je neus. Anders dan bij een platte film. De Parade is de ideale gelegenheid om je weereens aan theather te wagen en dat afgewisseld met hippe hapjes en drankjes.

Voor jong en oud

De parade is het trekkende  theaterfestival dat ’s zomers vier Nederlandse steden achtereenvolgens afreist. Utrecht en Amsterdam zijn de komende tijd nog aan de beurt. Je kunt er de hele dag door allerlei voorstelling bekijken van mime tot dans tot muziek. Deze duren hooguit 35 minuten. Niet te lang dus, waardoor je je meerdere keren kunt laten vermaken. Stel van tevoren jouw eigen ideale programma samen, of laat je juist op de dag zelf verassen. Het leuke van de parade is dat het echt voor jong en oud is. Ik ging er gezellig heen als vader dochter uitje, maar je kleine nichtje zal er ook dol op zijn. Of ga juist in de avond met een groep vrienden heen onder het genot van een van de frozen cocktails en ga los in de silent disco.

Proef de sfeer

Als je het terrein van de parade oploopt kom je meteen al in een goede stemming, want wat ziet het er sfeerfvol uit. Het is net of je even in een ander wereldje stapt. Elke kleine theathertent tot bar tot eetstand heeft zijn eigen thematische aankleding. Een bar met een fontein op het dak, een toren en vergeet de ouderwetse zweefmolen niet. Waar overdag je kleine nichtje in gaat, maar ’s avonds de volwassenen stiekem ook in zitten te gieren. 

Naast dat je je op de parade kunt laten verwonderen door de voorstelling, kunt je ook je smaakpapillen laten prikkelen met lekker eten. Ga bijvoorbeeld voor een wildzijn burger met frietjes met parmezaanse kaas en truffelmayonaise of doe even decadent en neem een schaaltje verse oesters. Om het af te leren zijn er frozen cocktails, zoals ik al eerder noemde. Er gaat niks boven een vers gemixte scroppino.

Parade   

Naar welke voorstelling ga jij?

Er is zoveel origineels te zien, dus het zal lastig worden om te kiezen in welke tent je plaats gaan nemen. Om de keuze iets minder lastig te maken, waren dit mijn twee favorieten.

GIZMO

De voorstelling GIZMO is geïnspireerd op het magazine met dezelfde naam dat vanaf 1902 gretig werd gelezen in Amerika. Een magazine over innovatie van die tijd met prototypes van de nieuwste gebruiksvoorwerpen. We weten allemaal dat prototypes niet altijd succesvol uitpakken. In verschillende geestige korte sketches komen allerlei van deze uitvindingen naar voren. De combinatie van beeld, bewegende attributen en mime zorgen voor een grappige en verrassende beleving. Deze voorstelling gespeeld door toneelschap Beumer en Drost is nog op de parade is Amsterdam te zien.

Babi Gangbang

Henry van Loon en Alex Klaassen, die jullie vast wel bekend voor komen, zijn samen op wereldreis geweest. Deze reis hebben ze samengevat is verschillende zelfgeschreven liedjes waarvan de tekst je een (schater)lach op je gezicht tovert. Een voorstelling met een grote knipoog waar je zonder twijfel vrolijk de tent uit loopt. In Utrecht en Amsterdam kun je allebei nog gaan meezingen met de liedjes komenden weken.

Heb je al zin gekregen om naar de parade te gaan? Rotterdam en Den Haag heb je helaas aan je neus vorbij laten gaan. Het festival vindt nog plaats van 27 juli t/m 12 augustus in Utrecht en van 17 augustus t/m 2 september in Amsterdam.

Tags: , , , ,