MENU

Hoe je een tuinfeest organiseert zonder veel geld uit...

Jongeren hebben geen zin om te bellen

late night dinner

augustus 5, 2018 reageren (0) Views: 3075 Life Veerle van Dam

De 6 leukste restaurants waar je ’s avonds laat kunt eten

De mussen vallen van het dak en wanhopig genieten we intens van elk briesje die voorbijkomt. Met deze warmte – die we toch ook wel kunnen waarderen – is onze eetlust niet wat het geweest is. we eten licht en het liefst ook laat. Zwoegen boven een heet fornuis klinkt niemand aantrekkelijk in de oren. Als de avond valt, beginnen onze buikjes weer langzaam te knorren. We hebben de 6 fijnste restaurants voor je op een rij gezet waar jij ’s avonds laat nog kunt aanschuiven.

Niks zo lekker als bourgondisch rond een uur of negen een hapje te gaan eten. In plaats van een ‘sorry, de keuken is gesloten’, heten deze restaurants je nog hartelijk welkom.

Bardak – Ferdinand Bolstraat

Deze Tel Aviv-streetfoodbar op de Ferdinand Bolstraat is een must voor late night cravings. En dan hebben we het niet over een ordinair broodje kebab met een flets knoflooksaus. Nee, nee. Deze tent weet hoe het moet. Bardak is net geopend, maar nu al een grote hit. Met zijn hippe interieur en heerlijke Israëlische hapjes, is het hier ’s avonds – maar ook overdag – prima vertoeven. Geniet tot laat in de avond van zowel vlees-, als vega- en vegangerechtjes.

bardak

THE BUTCHER Social Club – Overhoeksplein

Zin in een goed gevulde burger bij een spot that never sleeps? THE BUTCHER Social Club is op vrijdag en zaterdag de hele dag geopend en hoef jij je niet meer te haasten om één van hun heerlijke burgers te proberen. Neem je tijd, plof neer en geniet van de meest heerlijke vleesgerechten. Naast het eten is de sfeer ook het bezoeken waard. Toffe muziek, hippe inrichting en een old skool-speelhal zijn ook zeker aspecten die THE BUTCHER jouw favo maken.

the butcher social club

Bar Fisk – Eerste Sweelinckstraat

Ook hier zie je Tel Aviv weer terugkomen. Bar Fisk is op steenworpafstand van de Amsterdamse Albert Cuyp en hier geniet je van brood met heerlijke dips, tonijn, zeebaars en ander lekkers uit de zee Israeli-style. En zoals het Tel Aviv betaamt, smul je van deze gerechten tot 23.00 uur waarna je nog lang kan genieten van de muziek die steeds een beetje harder gaat.

bar fisk

MOMO – Hobbemastraat

Bij het Vondelpark in de buurt houdt dit restaurant zijn deuren nog tot 23.00 uur open. Een ideale plek dus om na een lange, zonnige parkdag neer te strijken bij MOMO Restaurant, Bar & Lounge. Knabbel aan de ‘MOMO-roll’ met avocado, tonijn, zalm, zeebaars en dragon en drink er een cocktail bij die wordt gemaakt door award winnende bartenders.

momo

Foodhallen Amsterdam – Bellamyplein

Je bent met een groep vrienden en eindeloos tobben jullie over een plek om te eten. Kies voor alles en ga naar de Foodhallen. Hier is voor iedereen wel iets te vinden. Kies de gerechtjes die je lekker vindt en plof daarna samen neer aan één van de lange tafels in de hal. Deze food market is tot 23.00 uur open om jou wat lekkers voor te zetten en dat lukt zeker met de 21 (!) verschillende food stands. Kies ook een GT bij de Gin & Tonic bar om jouw gerechtje te vergezellen en geniet van je avond!

foodhallen

Jouw eigen tuin, balkon of dakterras

Soms kan geen enkel restaurant tippen aan jouw chille tuin, balkon of dakterras waar jij zelf het heft in handen hebt. Haal zelf verschillende hapjes, presenteer het heel gastronomisch op een houten plank en schenk wat glazen wijn in. Of doe geen moeite en laat bijvoorbeeld Deliveroo langskomen met je favoriete gerechtjes.

eigen balkon

Eet smakelijk en geniet van de zomer!

Tags: , ,