MENU

Sporten met deze hitte, hoe doen we dat?

late night dinner

De 6 leukste restaurants waar je ’s avonds laat...

augustus 3, 2018 Reageren (1) Views: 23168 Life Janneke Siemes

Hoe je een tuinfeest organiseert zonder veel geld uit te geven

Wat boffen we toch met dit weer hé! Deze warme zomeravonden schreeuwen om een tuinfeest. Heb je geen tuin? Gebruik je balkon of verplaats het feestje naar het park. We moeten genieten van deze avonden zo lang het nog kan! Met deze budget tips ben je gegarandeerd van een sfeervolle avond voor een betaalbare prijs.

Breng wat kleur aan

Betover je tuin met kleur! Een kleurenthema kan magisch werken wanneer het schemerig wordt buiten. Hieronder vier thema’s ter inspiratie:

1-Tropical:

Ga voor een tropisch thema met allerlei felle kleurtjes door elkaar. Knip stroken van oude (felgekleurde) kledingstukken en hang dit in de takken van een boom voor een speels effect. Koop een opblaasbare citroenschijf of flamingo bij de Action en gooi deze op het gras om op te chillen. Wat dacht je van een Piñata en papegaai in de boom? Bij de Xenos verkopen ze Piñatas vanaf € 6,00 en Piñatatasticks vanaf €1.50.

Tropical inspiratie

2-Tréz Chique:

Gebruik wit met gouden accenten voor de chique look. Bedek tafeltjes met een kant of tule. Hang stroken van tule in de boom afgewisseld met gouden slingers of balonnen. De Hema heeft veel spulletjes met goudaccenten: papieren rietjes, bordjes, cocktailprikkers een wijnkoeler, je noemt het maar op! Om snel (en betaalbaar) sfeer te creëren zet je her en der een vaasje neer gevuld met gipskruid.

Tréz Chique inspiratie

3-Sweet Sugar:

Hierbij gebruik je allemaal pasteltintjes. Met stoepkrijt kun je eenvoudig de tuinmuur omtoveren naar zachtroze of paars. Maak cupcakes met pastelgekleurde toppings en zet her en der bakjes popcorn of kleine suikerspin op tafel. Hang pastelgekleurde ballonnen in de boom of spuit ze vol met lachgas, bind er een touwtje met een steen aan en verspreid ze door je tuin.

O, en herinner je die snoepkettingen van vroeger nog? Deze zijn ook erg leuk om in de boom te hangen of wees weer even kind en hang ze gewoon om je nek. Zet witte anjers in water met kleurstof en ze krijgen de kleur van het water, zo maak je prachtige pastelbloempjes. Of maak zelf ijsblokjes met ingevroren besjes, roze en blauwe muisjes of stukjes aardbei.

Sweet Sugar inspiratie

4-Duizend-en-een-nacht:

Ga voor de vibe van het Midden-Oosten met Perzische kleedjes en veel kussentjes op de grond. Hang lampions in de bomen en gebruik metallic ballonnen. Zoek een oude teil en vul deze met water, nepbloemen en waxinelichtjes.

Duizend-en-een-nacht inspiratie

Glow Jars

Wat een tuinfeest zo gezellig maakt is de sfeerverlichting in het schemerdonker. Maak zelf sfeerverlichting met jampotjes, tule en glow-sticks. Dit is erg eenvoudig: je bindt tule om de buitenkant van het jampotje of je stopt het erin, je breekt de glow- sticks doormidden en stopt ze in het potje. Dat is alles! Je kunt het de jampotjes ook aan de buitenkant versieren met kant voor een speels licht effect, met vilten figuurtjes, met (glow in the dark)verf, of met glitters. Voor een extra speels effect gebruik je potjes van verschillende groottes of je vult enkele potjes met led-lampjes in plaats van glow-sticks.

Tip: Zet de potjes voordat het donker wordt alvast klaar op een dienblad in de tuin. Zo hoef je na zonsondergang enkel nog de staafjes door te breken en de potjes in je tuin te verspreiden.

Bovenaan de lichtjes gevuld met tule, links de lichtjes met opengeknipte glow-sticks en rechts met led-lampjes

Je kunt er ook voor kiezen om de glow-sticks door te knippen, de inhoud in het potje te gooien met wat glitters, deksel erop en even te schudden. Wat overblijft is een magische lichtgevende glitterbol. Het nadeel van deze glow-jar is dat ze direct branden.

Een kruiwagen vol lekkers

Laten we het belangrijkste onderdeel van het tuinfeest niet vergeten; drank. Waarschijnlijk heb je maar één koelkast en daar past nooit genoeg drank in om al die dorstige vrienden tevreden te stellen. Wanneer mensen zelf drank meenemen is het meestal lauw bij aankomst en niemand wordt blij van lauwe drankjes. Gelukkig hebben we altijd nog de kruiwagen van pa! Gooi deze vol met ijs en je hebt een fenomenale buitenkoelkast die je ook zonder moeite naar het park rijdt.

Heb je geen kruiwagen? Je kunt (wanneer je het thuis organiseert) ook iets anders gebruiken; een boot, een teil of een oude badkuip. Kijk eens goed in je woonomgeving en wees creatief.

Meer dan alleen gereedschap!

Met vuur spelen

Om jouw tuinfeest leuk te houden tot in de late uurtjes is een warm vuurtje wenselijk. Mocht je ooit een oude vleesschaal uit een slagerij op de kop kunnen tikken? Doen! Als je daar een paar poten onder laat lassen heb je een prachtige gietijzeren vuurschaal (waar de bij de Intratuin asociaal veel geld voor betaald). Voor nu; Maak een vuurkorf van een oude wastrommel door deze op een stalen plaat of een stenen ondergrond te plaatsen of koop een vuurkorf voor €8,00 bij de Action (hoera voor de Action).

Waar zou een student zijn zonder de Action?….

Tot slot moet je natuurlijk ook lekker kunnen chillen op een tuinfeest. Om dat te realiseren kan je een tuinset kopen. Als je dan nog geld over hebt kleed je het aan met verschillende tuinmeubels. Het plaatje moet natuurlijk wel compleet zijn. Waar wacht je nog op? Je kan tuinmeubels kopen bij Tuinmeubelshop, dan heb je volgend weekend nog jouw tuinfeestje staan!

Have fun!

Tags: , , ,