MENU
eten in de zomer

Wat eten we in deze warme zomer van 2018?

keuken

Met deze 5 keukenitems verander je jouw kookkunsten voorgoed

Strandzuid

augustus 8, 2018 reageren (0) Views: 2284 Food Larissa Hendriks

Strandzuid: Onze nieuwe hotspot in Amsterdam

Wie had gedacht dat er achter de RAI Amsterdam zo’n heerlijke hotspot verscholen ligt. We wilden het bijna niet delen met jullie, want dit plekje is heerlijk. Onze nieuwe favoriete meet-up place. Een plekje aan het water met heerlijke lunchgerechten, drankjes en ook een gelegenheid om te blijven dineren. Bij Strandzuid zit je goed!

Na een winterlange transformatie is het stadsstrand achter de RAI Amsterdam begin mei officieel heropend. Het paviljoen is de plek voor een speciaalbiertje op het terras, beachvolleybal midden in de stad, een diner tijdens een zwoele (lente)avond of een zomerbrainstorm.

Surf, turf of earth

Het terras aan de oever is een heerlijk plekje om te vertoeven met een gerecht van de kaart. Het voelt echt alsof je een geheime hotspot gevonden hebt. In het menu zijn de elementen surf, turf en earth verwerkt: vis, vlees of raw en vegan. Zo is er voor iedereen iets om uit te kiezen. Voor de alleseters en twijfelaars heeft Strandzuid favorieten aangegeven op de kaart. Hiervan probeerde ik de Strandzuid Bowl even uit.

Strandzuid

Echt genoten. Vooral de teriyaki saus was om te smullen en in combinatie met vis, wortel, avocado, wortel, edamamebonen en de quinoamix legde ik goed gevuld mijn vork weer neer. Mark Schadenberg van Yourplantbasedcoach probeerde de vegan optie ‘Mexican Baja Bowl’ uit.

Beste kokoswater in town

Al sinds ik terug gekomen ben uit Thailand heb ik geen oprecht lekkere kokoswater meer gedronken. Totdat ik de ‘Raw Kokoswater’ van Big Products probeerde die op de menukaart stond. Snel vroeg ik waar ik deze kan halen voor thuis. Helaas is het niet verkrijgbaar in de supermarkt. Dan kom ik hier zeker gewoon even voor terug!

We komen terug!

Strandzuid introduceert komende vrijdag: De Amsterdamse Kampioenschappen Beerpong. Fanatiek waren we al met dit spelletje, maar van deze spelen worden we nog veel enthousiaster. Ben jij de Beerpongkoning onder je vrienden? En heb je een aantal bloedfanatieke teamleden? Bemachtig dan nu snel de laatste plekjes via deze link en wie weet spelen wij straks een potje beerpong tegen elkaar…

Geen plekje meer beschikbaar? Er is bier genoeg, dus geen zorgen. Je bent alsnog welkom om lekker te komen zuipen op de Bierborrel.

Data: vrijdag 10 augustus
Start: 18:00 uur
Ticket: €12,50 voor 3 teamleden (inclusief wedstrijdbier)

Tags: , , , ,