MENU
the ark cruise

5 redenen om nog een plekje te bemachtigen op...

De eerste editie van Proost en Toast Wijnfestival bij...

bret

augustus 15, 2018 Reageren (1) Views: 1289 Events Veerle van Dam

Kom naar het Proost en Toast Wijnfestival bij BRET

Naar een festival gaan en garantie hebben op goede wijnen en hapjes? De Stadswijngaard van BRET combineert het beste van twee werelden in het allereerste Proost en Toast Wijnfestival.  Op 17 augustus waan je je in een circulaire oase middenin de betonnen Amsterdamse kantoorjungle. Af en toe ben je je weer bewust van de hoogbouw, maar dit ebt langzaam weg wanneer je de heerlijke beatjes hoort en de wijngaarden weer in het vizier krijgt.

Maak tijdens het festival kennis met deze unieke plek, maar ook met Nederlandse wijnmakers en hapjes van lokaal geplukte ingrediënten. Ontdek Amsterdam op een heel andere manier.

Het lijkt altijd zomer

Het Proost en Toast Wijnfestival vindt plaats in de Zomertuin van BRET. Over dit initiatief heb je al eerder hier kunnen lezen. De Zomertuin van BRET bestaat uit een paar concepten. Zo heb je de Zomertuin, de bar en het restaurant, club en de Stadswijngaard. Het hele bedrijf draait op duurzaamheid, deze factor staat dan ook met stipt op nummer één en dat proef je in alles wat je voorgeschoteld krijgt.

Pal naast Amsterdam Sloterdijk vind je het initiatiefrijke BRET. Op vrijdag 17 augustus ben je meer dan welkom in de Stadswijngaard van BRET om te genieten op het Proost en Toast Wijnfestival. De rode zeecontainers en prachtig groene wijngaard vormen het decor voor de whole wine experience. Tijdens het festival zijn er maar liefst 70 (!) deelnemers die samenwerken, beleven en vinificeren, oftewel wijnbereiding (van druivenmost naar wijn).

De beste wijn-spijsbeleving

Op het dorpsplein midden in de oase zullen tijdens het festival verschillende Nederlandse wijnboeren aanwezig zijn. Je kunt hun wijnen proeven, luisteren naar hun passievolle verhalen over wijn en flik wat kennis opdoen bij onder andere Wijnhoeve de Kleine Schorre, WILD Wijn en Wijngaard Dassemus. Dit alles gaat gepaard met lekkere hapjes gemaakt van ingrediënten uit de lokale Wildpluk Wandelingen, brood van MAMA, met spreads van Jess Catering en nachos van El Jefe, the finger food of all time.

Naast het smikkelen, proeven en genieten, doe je mee aan een masterclass van Leonie Mooijekind, knutsel je mee met de ‘creatief met kurk’ workshop door De Hollandse School en koop je wijnrekken gemaakt van gerecycled materiaal bij Houtenman.

Aan muziek is natuurlijk ook gedacht. Bij BRET zorgen ze voor de ultieme ervaring. Nip wat van je wijn, knabbel aan een hapje en dans op de fijne platen van Funky Vinyl. Dit DJ-collectief neemt ook wat singer-songwriters mee die voor je zullen optreden.

Tickets

Dit klinkt toch bijna te mooi om waar te zijn? Jazeker, maar dreams do come true. Voor €12,50 ben je deze vrijdag 17 augsutus van 15.00 tot 23.00 uur van harte welkom op de Kastrupstraat 11 om de Stadswijngaard met eigen ogen, oren en smaakpapillen te ontdekken. En het wordt nog beter! BRET geeft je het eerste wijntje cadeau. Mis het niet en koop je tickets hier.

Dit weekend bij BRET

Kan je niet? Jammer! Maar wees niet getreurd, want BLVD gaat wél langs en doet verslag om je alvast lekker te maken voor (hopelijk) de volgende editie.

Heb je dit weekend nog niet echt iets te doen? Kom BRET dan 18 en/of 19 augustus ontdekken. Op zaterdag 18 augustus swing je bij NIGHTCARE met Gallowstreet in de Zomertuin van BRET. Funky! En op zondag 19 augustus show je je techno moves bij muziek van Tom Trago & Young Marco in de Zomertuin van BRET. Have fun!

Tags: , ,