MENU

De eerste editie van Proost en Toast Wijnfestival bij...

Sluit je zomer af met een perfecte barbecue

juice cleanse

september 1, 2018 reageren (0) Views: 3241 Food, Life Larissa Hendriks

Een Juice Cleanse bij de Juice Brothers

In dit artikel vertel ik jullie hoe ik de Juice Cleance van de Juice Brothers ervaren heb. Ik had gekozen voor de 3-daagse cleanse in het niveau ‘Deeper’. Er zijn drie niveau’s: Deep, Deeper en Deepest. Het was een hele ervaring en ik heb er wisselende gevoelens over. Gedurende de cleanse riep ik dat ik het nooit meer zou gaan doen, en nu zou ik het wellicht nog wel een keer willen uitvoeren…

Dag 1

Rond 09:30 neem ik mijn eerste shot, de gember shot. Nadat mijn hele keel is weggebrand race ik door naar Fysio Buitenveldert om daar een Bikram Yoga les te volgen. Op deze manier detox ik mijn lichaam nog meer in de 40 graden waardoor ik alle gifstoffen eruit zweet. Als ik daar aankom is het 10:00 en neem ik mijn eerste sapje: ‘master cleanse’. Deze leek me erg lekker, met cayenne en maple syrup, maar alweer brand mijn keel weg. Hopelijk overleef ik de hot yoga met deze weinig gevulde maag!

De Bikram Yoga verliep prima en ik voelde me weer heerlijk na dit lesje, zoals altijd. Helemaal herboren nam ik een koude douche om wat te drinken met een vriendin. Iedere twee uur mag ik een nieuw sapje en helaas mag ik bij het restaurant alleen verse thee bestellen, koffie is verboden… Het was inmiddels ongeveer een kwartier over tijd van mijn volgende sapje toen mijn vriendin nog diep in haar verhaal zat. Helaas kon ik hier écht helemaal niets van volgen. Was alleen maar bezig met het volgende sapje dat aan het wachten was in mijn tas.

Gevoel update: Tot nu toe gaat het prima en heb de hele dag het gevoel dat ik iets mis, maar dat is niet eten. Er is iets weggevallen in de planning in mijn hoofd, namelijk: wat ga ik doen met lunch, wat ga ik doen met diner? Dat is iets waar je nu niet mee bezig hoeft te zijn, heel relaxed!

Zolang ik mijn sapjes op schema blijf drinken heb ik geen trek. Inmiddels neem ik afscheid van mijn vriendin en race ik door naar Chifame voor een gezichtsbehandeling! Om ook mijn gezicht een detox te geven, krijg ik hier een detoxbehandeling. Deze behandeling zet even mijn gezicht in vuur en vlam, maar ik kan het handelen.

 

Het heerlijke is, dat ik na een afkoelend gezichtsmasker het bloed door mijn gezichtsveld voel pompen. Hier is nu de doorbloeding goed geactiveerd waardoor mijn huid voor een uurtje wat rood is maar hierna helemaal opleeft en ik vaarwel zeg tegen een bleek hoofdje.

In de avond zit ik op de bank en voel ik mij vreselijk. Bijna wilde ik de handdoek in de ring gooien. Met knallende koppijn, misselijkheid en een dekentje zat ik op de bank, want ik had het ook nog eens flink koud. Om 21:00 ga ik al naar bed.

Dag 2

In de nacht ben ik wel 3 keer wakker geworden om te plassen, het was telkens alsof ik een overvolle blaas leegde. Wat gek voor me was, gezien ik dus niet ’s nachts gedronken heb! Om 08:00 werd ik wakker en vond ik het wel een prima tijd om wakker te blijven. Ik voelde me een stuk beter dan gisteravond en had (tot mijn verbazing) geen trek. Normaliter moet ik iedere ochtend poepen, maar dat was deze ochtend niet het geval. Veel plassen, weinig poepen.

Gevoel update: Wat ik merk is dat ik erg wispelturig ben. Ene moment heb ik het ijskoud, andere moment heb ik wat hoofdpijn, dan voel ik me fit en zo ben ik helemaal klaar met alles en wil ik me terugtrekken in bed.

Mijn broertje vraagt me mee naar de sportschool en ondanks de slechte avond van de eerste dag voel ik me nu fit genoeg om me in de trainingskleding te hijsen. In de sportschool was ik verrassend actief en fit! Heel blij dat mijn broertje mij meegenomen heeft drink ik na een frisse douche mijn tweede sapje weg. En toen ging het bergafwaarts…

Rond 13:30 heb ik afgesproken met een vriend en terwijl we een rondje wandelen in de buurt word ik helemaal naar en licht in mijn hoofd. Alsof ik helemaal slecht ga. Hij heeft echter niets door en samen lopen we wel weer richting mijn huis om mijn derde sapje te pakken. Deze neem ik 10 minuten eerder dan op de planning staat.

Gevoel update: Het gaat zo slecht met me die middag dat ik bijna iets wil eten, al is het maar wat komkommer. Bizar licht in mijn hoofd zit ik op de bank mezelf mentaal gerust te proberen stellen. Mijn vriend heeft nog steeds niets door en ik wil niets zeggen omdat ik dan straks toegeef aan het gevoel. Toevallig heeft hij nieuwe nummers gemaakt die hij graag wilt zingen voor me. Dit brengt mij helemaal tot rust en al snel voel ik me beter.

Ik had me voorbereid op een hele beroerde avond, gezien het de vorige avond zo slecht met me ging. Gelukkig gaat het met een thee op de bank prima. Vlak voor de avond ging ik ook nog even langs mijn opa en oma. Wat opviel was dat ik me heel koud en slap voelde, maar mijn oma spontaan zei: wat heb je een lekker kleurtje! Die detox gezichtsbehandeling van Chifame verricht wonderen.

Dag 3

Ik voel me weer fit als ik opsta! Wel ben ik al om 07:30 wakker en kan erna niet meer slapen. Ik blijf echter wel zo lang mogelijk in bed liggen gezien ik enorm opzie tegen sapjes en vooral de gembershot. Ik wil niet meer sapjes! Geen eens heb ik trek maar wel enorm veel zin om gewoon lekker eten voor mezelf te maken.

Gezien ik me nog steeds fit voel besluit ik gewoon naar Leiden te rijden om mijn sollicitatiegesprek te doen. Tijdens de autorit merk ik dat ik het fijn vind om het dak van mijn Peugeotje lekker open te doen. Frisse lucht houdt me scherp en ben als de dood dat ik me weer voel als gisteren en dan kan ik zeker niet autorijden.

De sollicitatie verliep echt top. Het ging super goed! Tot mijn verbazing had ik nergens last van en was ik net zo opgewekt en enthousiast als ik ben met voedsel in mijn maag. Eenmaal thuis wil ik liever mijn drankje ‘Force of Nature’ van 16:00 overslaan. Deze is zo goor… Uiteindelijk heb ik een half uur over dat drankje gedaan, met onwijs veel tegenzin slikte ik het weg.

Gevoel update: Ik voel me deze dag helemaal prima! Alleen komt vaak wel het zeurderige gevoel in mijn maag opzetten, maar helemaal geen trek. Zelfs ook geen zin meer in de sapjes want daar heb ik nu inmiddels wel genoeg van gedronken. Toch is het wel nodig om de trek weg te houden.

Conclusie

Al met al was het dus een hele ervaring voor mij! Ik heb me goed gevoeld, maar ook heel slecht gevoeld. Het was een 50/50 ervaring en weet dus niet zeker of ik dit nu ooit nog een keer zal doen. Vond het wel heel bijzonder om mee te maken. Je staat even stil bij alles wat je op een dag wel niet eet. De volgende dagen had ik wel even ontwenningsverschijnselen als het trek hebben op bijna ieder moment van de dag. Gedurende de cleance ben je namelijk gewend om iedere twee uur iets binnen te krijgen.

Heb jij al eens een Cleanse geprobeerd? Wat vond jij hiervan?

 

Tags: , ,