MENU

De eerste editie van Proost en Toast Wijnfestival bij...

Electric Castle 2018: Het unieke festival van lichtshows en...

augustus 27, 2018 reageren (0) Views: 2365 Events Larissa Hendriks

Mysteryland 2018: Unexpected bars, zonnebloemen en cider

Mysteryland, een plaats waar creatieve geesten, top artiesten en dj’s, feestbeesten en een hoop gezelligheid samenkomt. Afgelopen weekend was het weer zover en wij waren erbij! Over het festival valt genoeg te zeggen, maar om jullie niet te vervelen met een te lang artikel hebben wij 3 hoogtepunten voor jullie uitgekozen. 

De tofste ‘stage’? De Unexpected Bar van Heineken. De meest succesvolle live set? Sam Feldt, zonder twijfel. Het meest gedronken drankje? Stassen Apple Cider. Waar we wellicht de volgende keer iets rustiger aan mee zullen doen…

1. De “Unexpected Bar” van Heineken

Bizar! Deze bar geeft je een beetje van alles. Ben je er niet geweest, dan heb je zeker iets gemist. Alles wordt in een half uurtje uit de kast getrokken. Denk aan meeblèren met ‘Lang zal ze leven’, links rechts en nog veel meer. Heineken kwam dit festival met deze ‘unexpected bars’ die op verschillende events een eigen invulling heeft, maar altijd verstopt zit. Bij Defqon kwamen de hardstyle liefhebbers ineens in een gezellig Amsterdams café terecht, en ook bij Lowlands was er weer een compleet andere invulling, daar zat de bar onder de mainstage met perfect zicht op de artiesten.

2. 1000 zonnebloemen voor Sam Feldt

Na een scooterongeluk is Sam Feldt twee maanden eruit geweest. Meer dan twintig geplande shows met zijn liveband (waaronder Tomorrowland en Sziget) werden afgezegd. Dit weekend stond hij voor het eerst weer op het podium in eigen land en was onderdeel van een revalidatieproces dat nog maanden aan zal houden.

“De afgelopen weken ben alleen maar gefocust geweest op mijn herstel. Twee keer per week fysio, gezond eten, niet drinken, et cetera. Alles om zo snel mogelijk weer op de been te zijn.”
Sam Feldt

Hij vindt het best spannend om weer op het podium te staan gezien het een tijd geleden is geweest en hij toch een soort van gehandicapt is nu. Om hem te steunen werden er tijdens zijn set op Mysteryland 1000 zonnebloemen hoog in de lucht gehouden. Ook wij hebben genoten van zijn muziek met een zonnebloem in de hand en uiteraard een drankje in de andere hand. Zijn set was als altijd heerlijk, we hebben genoten!

3. Proosten met Cider

De cider bar heeft onze dag extra mooi gemaakt! Voor dezelfde prijs als van een klein wijntje, kreeg je hier heerlijke ciders en kon ze zelfs eerst even allemaal proeven. We hebben genoten van deze kleine proeverij en hadden al snel onze favoriet gevonden: Stassen. Dit frisse drankje heeft iets weg van champagne maar is net iets zachter van smaak.

Cider is een alcoholische drank gemaakt uit het sap van appels door middel van een 100% natuurlijk proces, waarbij fruitsap fermenteert, zodat een alcoholisch drankje ontstaat.

Uiteindelijk hebben we de hele dag door deze cider gedronken, wat aardig snel insloeg gezien Stassen een alcoholpercentage van wel 7,4% heeft. Het was een goed feestje!

Tags: , , , ,