MENU
thessaloniki

Thessaloniki & Vergina: Parels in Griekenland

Vakantie

Kleren maken de reiziger: hoe kleding wereldreizigers tijdens hun...

augustus 29, 2018 reageren (0) Views: 2866 Travel Veerle van Dam

Curaçao zoekt De Leukste Straat van Nederland

Ben jij helemaal verzot van Curaçao? Het blauwe water, de kleurrijke huizen, de relaxte sfeer. Paradijs op aarde. Ben je zo’n grote fan dat je jouw Hollandse huisje het liefst in Curaçao-stijl wilt zien? Roze muren? Yes please. Welke Caribische aspecten kan jij uit jouw buurt halen? Benieuwd welke Caribische dansmoves de buurman in petto heeft of wat het geheim achter typisch Curaçaos barbecueën is? Dan is dit je kans! Curaçao is namelijk op zoek naar de leukste straat van Nederland en brengt een feestje naar jouw voortuin.

Doe mee aan ‘De Leukste Straat van Nederland’-verkiezing en vier een buurtfeest Curaçao style. Pasa bon!

Dushi Curaçao in jouw voortuin

Om de leukste straat van Nederland te worden, moet je het wel verdienen. Laat met een video van 30 seconden zien waarom jouw straat de leukste is, met een vleugje Curaçaose gezelligheid en deel deze video op Facebook. Wie weet is jouw straat de uitverkorene en waan jij met je dushi-buren onder het genot van tropische drankjes en deuntjes op het eiland, omringd door gekleurde gevels. Aan alle zintuigen wordt gedacht, want chef-kok Justin Niessen komt ook langs om jullie het eiland te laten ontdekken. Met zijn keukengerei staat deze man achter de barbecue om jullie een heerlijk en uitgebreid maaltje voor te zetten. En dat is nog niet alles, want onder de bewoners van de Leukste Straat van Nederland wordt ook nog een negendaagse reis naar Curaçao verloot.

Vijf tips voor een Curaçaos straatfeest

Op zoek naar Curaçaose feestinspiratie? Hier vijf tips om van jouw (straat)feest een Caribische knaller te maken:

1. Hapjes & drankjes

Niet geheel onbelangrijk, al zeggen we het zelf. eten en drinken staat bij een Curaçaos feest met stip op nummer één. Kies voor een volledig Caribisch buffet van gemarineerde kip en vis van de grill tot heerlijke vegetarische salades. Neem een Amstel Bright of cocktail in de hand en je zit garant.

2. Muziek

Het eiland van de swing. Dansen kunnen ze wel op Curaçao. Salsa, reggaeton, merengue en ritmo kombina. Dansen zit Curaçaose bewoners in het bloed. Met de juiste muzieklijst vol zomerse deuntjes komen die Nederlandse voetjes ook vanzelf van de vloer.

3. Tijdloos feesten

Laat je horloge maar een avondje thuis, want we gaan pas naar huis als het feest tot zijn eind komt. ‘Van acht tot één’ zal je dan ook niet snel op een Curaçaose uitnodiging lezen. Eindtijden, wat zijn dat?

4. Gezelligheid

Hoe meer mensen, hoe gezelliger het feest! Laat al je buren nog meer mensen uitnodigen en vergeet ook je verhuisde buren niet! Jong en oud, het kan allemaal. Samenzijn is natuurlijk altijd nog gezelliger dan alleen zijn.

5. Papiaments

Om een feest een Curaçaos feest te maken, doet een woordje Papiaments spreken ook veel goeds. Een warm bon bini voor je dushi-buren terwijl je tot in de late uurtjes danst op jullie fiesta totdat je weer naar huis gaat. Danki en ayo!

Vind jij jouw straat De Leukste Straat van Nederland? Laat het zien! Ga naar de website en stuur je filmpje in vóór 9 september. Op 12 september wordt uit de tien inzendingen met de meeste likes een winnaar gekozen. De winnaar wordt die dag vóór 17.00 uur bekend gemaakt. Heb je zin om alle bovenstaande tips in werking te zetten op jouw eigen feest? Wacht dan niet langer en stuur je filmpje op.

Right now in Curaçao..

Tags: , ,