MENU

Sluit je zomer af met een perfecte barbecue

Visitekaartjes nu nóg handiger gebruiken

kijktips

september 4, 2018 Reageren (1) Views: 4280 Life Janneke Siemes

3 x ‘mind blowing’ kijktips voor deze herfst

Hersenen, iedereen heeft ze en slechts enkelen weten hoe dit magische deel van het menselijk lichaam werkt. En zelfs diegenen kunnen nog steeds niet alles verklaren. Dat is de reden waarom ik het menselijk brein zo fascinerend vind. Vind jij de werking van onze hersenen ook interessant dan heb ik 3 mind blowing kijktips voor je!

Om er een klein beetje afwisseling in te houden heb ik één actuele bioscoopfilm bezocht, één mind blowing film op Netflix uitgezocht en een fijne serie. Dus laat de herfst maar komen, er valt weer genoeg te bekijken op de bank, veilig onder je dekentje.

Tip 1: Brain on Fire (op Netflix)

Je bent in de bloei van je leven, net afgestudeerd en begonnen aan je carrière als journalist. Nadat je jezelf meerdere keren hebt moeten bewijzen tegenover je baas, heb je bijná die primeur te pakken! De grote opdracht is jou eindelijk gegund, alleen nog even binnen hengelen. Maar dan laat je lichaam je gruwelijk in de steek, de helft van de tijd weet je zelf niet meer wat je doet en mensen verklaren je voor gek. Een alcoholverslaving, manisch depressief, té hoge werkdruk, allerlei stempels worden op je gedrukt maar niets van dit alles is waar!

Je gedrag wordt steeds extremer en je hebt jezelf niet meer in de hand. Niemand weet wat je mankeert en na vele onderzoeken en scans willen de artsen het zelfs opgeven. Klaar voor het gesticht, en een verder leven achter de geraniums! Gelukkig was er één arts die haar intuïtie volgt en nog een laatste poging durft te wagen. Ook nog eens precies op tijd want het had niet veel gescheeld of haar hersenen stonden letterlijk in brand. Mind blowing en gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Brain on Fire is waargebeurd, voordat de film tot stand kwam is er een boek uitgebracht met dit spraakmakende verhaal (voor de leesliefhebbers)

Tip 2: Slenderman (nu in de Bioscoop)

We kennen deze fijne vent allemaal wel, toch? Iets met dronken spelletjes spelen (achter de pc) in het donker, ja begint het zaklampje te dagen? Houd deze gedachte vast want de film is nog veel spannender dan het computerspel. Slenderman is een gedaante met lange armen en het heeft geen gezicht. Je kunt hem oproepen en dan neemt hij de ongelukkige kinderen mee naar een fijne plek, de rest schijnt alleen wat minder leuk achter te blijven. Vier nieuwsgierige meiden probeerde het voor de lol maar er bleek weinig lolligs aan. Na het bekijken van de video gebeurt er iets in je hoofd waardoor je langzaam in connectie komt met Slenderman. Het begint bij wat nachtmerries maar het duurt niet lang of Slenderman ziet wat jij ziet en kruipt letterlijk in je. Wil je weten hoe het eindigt? Kijk hem dan vooral niet in zijn gezicht want dan kun je rechtstreeks naar het gekkenhuis.

Slenderman, kijk nooit naar zijn gezicht!

Slenderman draait nu in de bioscoop! Klik hier voor meer informatie.

Tip 3: Black Mirror (op Netflix)

Technologie blijft zich dagelijks ontwikkelen, maar wanneer breekt het punt aan waarop de technologie ons leven beheerst of gedeeltelijk overneemt? Is het gevaarlijk? dat zie je in de serie Black Mirror. Ik ben eerlijk; de eerste aflevering die ik keek vond ik helemaal niets. Het deed mij denken aan Star Track Enterprice, waar mijn vader (vroeger) iedere zaterdagavond naar keek. Later kwam ik tot de ontdekking dat ik begonnen was bij aflevering 1 van seizoen 4, niet erg slim dus ik begon opnieuw bij seizoen 1 en de serie werd mind blowing. Eén aflevering duurt ongeveer 1,5 uur en is een ‘op zichzelf staand’ verhaal. Het is dus wel mogelijk om de afleveringen door elkaar te kijken (misschien had ik daarom niet door dat ik bij seizoen 4 begonnen was).

Iedere aflevering gaat dus over totaal iets anders, maar in de kern hebben alle aflevering dezelfde boodschap; kijk uit voor de technologie/technologische ontwikkelingen, want het kan ook tegen ons werken! Cyberdogs die onverwoestbaar zijn. Of wat dacht je ervan om een implantaat in het hoofd van je kind te laten plaatsen zodat je het kan beschermen voor alle heftige prikkels en geweld? Een Tamagotchi die fungeert als personal date assistent om dé ware liefde te vinden. En is je ware liefde dood? dan wek je deze gewoon weer tot leven. In Black Mirror is het allemaal mogelijk en wellicht wordt het in de toekomst ook onze werkelijkheid. Ik hoop alleen écht dat het met ons niet zo af loopt als met de personages in Black Mirror!

Black Mirror, is de technologie onze beste vriend of grootste nachtmerrie?

 

Ow, als je dan toch lekker gaat bankgangen moet je het ook goed doen! Lees hier onze tips om er maximaal van te kunnen genieten. Enjoy! want soms hebben we het gewoon even nodig om lekker op de bank te hangen.

Tags: , , ,