MENU

Helder licht; alles wat je moet weten over licht!

Win het gevecht tegen je kater met deze 3...

oktober 1, 2018 reageren (0) Views: 2739 Lessons Janneke Siemes

De eeuwenoude relatietest: Ikea meubels… Onze tips & tricks!

Ze noemen het ook wel ‘de grote relatie-test‘: Ikea meubels in elkaar zetten. En ik kan je uit eigen ervaring vertellen, dat is het ook! Daarom een paar tips van mij voor jou, zodat jij deze proef moeiteloos doorstaat.

Je stelt je relatie pas écht op de proef als je samen een Ikea kast in elkaar zet. Ik heb mij dit zo vaak laten vertellen maar dacht altijd dat het wel mee zou vallen. Ik had immers al vaker iets bij de Ikea besteld en dit allemaal alleen gefikst. Maar een grote PAX-kast, dat is toch wel even iets anders, zo heb ik ondervonden…

1. Laat je helpen in een winkel

Wat zo leuk is aan de PAX-kast, je kunt het helemaal zelf samenstellen en inrichten via de PAX kledingkastontwerper. Zo creëer je een kast die precies past in die ene hoek en genoeg ruimte heeft voor je hele schoenencollectie. Je kunt van start gaan met een basis ontwerp en deze zo basic of luxe maken als je zelf wil.

Helemaal zelf in elkaar zetten kan ik aanraden, it brings back memories naar het ‘Rollercoaster Tycoon’ en ‘de Sims’ tijdperk. Sla je ontwerp op en bewaar de code. Bestel jij het ontwerp niet direct, ga dan wel even naar een Ikea winkel voordat je online besteld. In mijn geval waren de deuren uit mijn ontwerp uit het assortiment gegaan. Als ik dus niet (op advies van vriendlief) naar een winkel was gegaan had ik een kast gehad zonder deuren.

2. Informeer vooraf naar het benodigde gereedschap

De tijd waarin je alles van de Ikea in elkaar kon zetten met een inbussleutel is voorbij. Wij stonden zelf ook even raar te kijken toen de kast geleverd werd, ons hele huis op de kop stond, en wij niet in het bezit waren van een boormachine. De enige persoon in onze vriendenkring met een boormachine was aan het werk en om 18.00 uur pas thuis. Dus daar stonden wij even dom te kijken om 09.00 uur in de ochtend.

Uiteindelijk bleek deze boormachine nodig te zijn voor 4 schroeven. Mijn apenkop heeft deze schroeven er met de hand ingedraaid, maar geloof me, dat kun je beter niet doen. Zijn handen waren kapot…

3. Laat het bezorgen

Kasten van de Ikea bestaan uit zoveel onderdelen, mits je in het bezit bent van een bus krijg je dit zelf niet in huis. Wanneer je middenin het centrum woont is dit al helemaal een drama! Voor €40-, komen ze het bezorgen tot in je slaapkamer. Lekker laten bezorgen dus, want deze zware onderdelen had ik niet door het trappengat gekregen.

Als je slim bent vraag je een cadeaubon van de Ikea als housewarming cadeau, dan heb je deze kosten er al uit.

4. Neem de tijd

Trek er een hele dag voor uit, neem vrij. Tijdsdruk werkt alleen maar tegen bij een klusje als deze en je kunt niet inschatten hoe lang je erover doet. Wij hebben er uiteindelijk 8 uur over gedaan. Naderhand hebben we opgezocht of dit gebruikelijk is, wat bleek? Twee medewerkers van de Ikea (die dit regelmatig doen) hebben ook c.a. 4 uur tijd nodig om deze kast in elkaar te zetten. Dus waren wij zo slecht nog niet, voor een stel amateurs!

4. Maak het gezellig, en drink er een op!

Als je er dan toch de tijd voor moet nemen (lees: vrije dag opofferen) maak er dan ook gewoon iets leuks van. Met een fijn muziekje en een lekker biertje of glas wijn in de hand is klussen helemaal zo erg nog niet.

5. Gebruik een kleed

Leg een kleed onder het meubelstuk wat je in elkaar gaat zetten, zo kun je het gemakkelijker optillen en verplaatsen. Nog belangrijker, je vloer beschadigd niet.

6. Lezen, check en dubbelcheck!

Alles valt of staat bij het goed doornemen van die handleiding. Dus nogmaals, neem de tijd en lees het niet gehaast. Een klein foutje kan en heleboel frustratie opleveren. Dus lees goed en lees het beide, zo controleer je elkaar en houd je elkaar scherp.

Tot zover mijn tips, hopelijk heb je er iets aan. Geniet van het klussen en wat er ook gebeurt, blijf lief voor elkaar. De één is wat meer van het krachtwerk en kan goed timmeren, en de ander heeft een beter ontwikkeld ruimtelijk inzicht. Geeft niets, door die verschillen vul je elkaar juist heel mooi aan. Like it’s a match!

Liefde is…. samen aan je nestje werken.

Tags: , , ,