MENU
juice cleanse

Een Juice Cleanse bij de Juice Brothers

kijktips

3 x ‘mind blowing’ kijktips voor deze herfst

september 1, 2018 Reageren (1) Views: 2606 Life Joyce Veltman

Sluit je zomer af met een perfecte barbecue

De zwoele avonden, terrasjes pakken met vrienden, tropische vakantiebestemmingen, luieren op het strand en zeeën van tijd moeten we toch echt weer voor onbepaalde tijd loslaten. De zomer is namelijk bijna voorbij en het echte leven gaat weer beginnen. Na heerlijk opgeladen te zijn van een welverdiende vakantie mogen we weer hard aan het werk. Treur echter niet, als het goed is blijft het nog even heerlijk weer in Nederland en kunnen we onze zomer op een erg fijne manier afsluiten.

Een barbecue organiseren is de perfecte manier om je zomer goed af te sluiten. Hier komt alles bij kijken wat je nodig hebt voor een top dag/avond: je vrienden, eten, drank, lekker weer en muziek. Wij vertellen jou graag hoe je een super barbecue organiseert.

Een goede planning is een goede basis

Het is natuurlijk makkelijk om gewoon wat burgers, kippenpootjes en worstjes te halen en deze op de grill te gooien. Een paar witte broodjes en wat saus erbij en klaar is Kees. Dit kan natuurlijk gewoon prima te doen zijn, maar voor de eindbarbecue kun je best wat grootser uitpakken. Het plannen en voorbereiden is daarbij van groot belang, maar dat spreekt natuurlijk wel voor zich. Een aantal tips zijn bijvoorbeeld om het vlees van tevoren te marineren, alvast de groentes en klein te snijden en lekkere salades te maken. Alles wat je op de dag zelf dan nog hoeft te doen is het vlees (of vleesvervangers) op de grill gooien.

Breng de zomer nog één keer terug met een passend thema

Kies een leuk en bijpassend thema, iets dat nog met de zomer te maken heeft. Een strandthema is bijvoorbeeld ontzettend leuk. Je kunt eventueel ook nog je menu hierop aanpassen en je uitnodigingen. Verstuur deze digitaal, zodat men gemakkelijk en snel kan reageren. Wees specifiek over waar, wanneer en hoe laat het begint en of het ook de bedoeling is dat je iemand mee mag nemen. Vergeet ook vooral niet in de uitnodiging te vragen naar dieetwensen!

Houd je vooral niet in op het gebied van decoreren. Als je kiest voor een strand gerelateerd thema is het bijvoorbeeld leuk om ergens oude visnetten vandaan te sprokkelen of om hier en daar wat mooie schelpen aan touwtjes op te hangen en wat drijfhout op de kop te tikken. Als het een beetje donker begint te worden, werkt niets zo goed als een sfeervol lichtje. Zet kaarsjes neer, hang papieren hangbolletjes op met lichtjes erin en jouw barbecue is tot in de puntjes verzorgd.

Zorg er tot slot ook nog voor dat er tijdens het wachten op het eten wat te doen is. Zet spelletjes neer, draai wat lekkere muziek, leg als het echt heel warm is waterpistolen neer voor een goed gevecht en ga zo maar door.

Zonder drankjes geen dansjes

Zorg ervoor dat er lekkere drankjes aanwezig zijn. Denk hierbij dan niet alleen aan frisdranken, maar bijvoorbeeld ook aan water met een smaakje door er bijvoorbeeld komkommer, citroen of munt aan toe te voegen. Ook kun je mensen vaak verblijden met een lekker alcoholisch drankje. Denk eens verder dan een standaard wijntje of biertje. Bijvoorbeeld appel ciders, Desperados of de nieuwe Rosé No. 3 van AVEC.

Het etiket van AVEC No 3. is ontworpen met het idee dat je er de naam of het moment zelf kan invullen, de naam van je wijngenoot, een persoonlijke boodschap voor de barbecue-host of een quote die een gedenkwaardige avond omvat.

Deze AVEC No. 3 is een heerlijke wijn voor de zwoele avonden voordat we als gekken de tijd weer gaan veranderen. Rosé No. 3 is een verfijnde, fruitige rosé met de krachtige, droge smaak, maar niet te streng. De geur doet denken aan een schaal met peren en perziken, aardbeien en frambozen, grapefruit en een beetje peper. Met wat muziek erbij kan het dan nog wel eens erg leuk gaan worden…

Tags: , ,