MENU
kijktips

3 x ‘mind blowing’ kijktips voor deze herfst

De voor- en nadelen van een ‘onzichtbaar’ hoortoestel

september 5, 2018 reageren (0) Views: 1234 Life Pim Bouman

Visitekaartjes nu nóg handiger gebruiken

Een visitekaartje, het lijkt misschien heel ouderwets in deze tijd vol met online media, maar je moet ze niet onderschatten. Het is een makkelijke, maar ook snelle manier om je netwerk te vergroten als ZZP’er. Natuurlijk hou je zaken en privé liever gescheiden, je wilt tenslotte niet fulltime met je werk bezig zijn. Toch zijn er super veel plekken en gelegenheden waar jij je kaartje kwijt kan. Hieronder een paar handige tips voor het gebruik van visitekaartjes als zelfstandige ondernemer.

Feestje

Zoveel gelegenheden waar je jouw visitekaartje kwijt kan, maar wat is de juiste plek. Een feestje is hiervoor een goed voorbeeld. Stel je voor je bent op een huisfeestje, gezellig aan de praat met een paar mensen die je net hebt leren kennen. Al snel gaat het gesprek over werk (hoe kan het ook anders). Je praat vol passie over jouw werk als ZZP’er. Hoe makkelijk is het om na het gesprek jouw visitekaartje te geven en waardoor je altijd bereikbaar bent voor diegene. Dus hoe meer feestjes, hoe meer bereik.

Design

Natuurlijk is een visitekaartje handig, maar zodra deze niet opvalt tussen alle andere kaartjes is het nog steeds niet het succes waar je op had gehoopt. Jouw visitekaartje moet ertussen uitspringen. Het hoeft niet te schreeuwen om aandacht door felle kleuren of dikke letters. Wat blijft er meer hangen: een kaartje met wat grappigs wat aansluit op jou als zelfstandig ondernemer of een kaartje met alleen je gegevens? Juist, het grappige kaartje! Zorg er dus voor dat jou kaartje uniek is en blijft hangen bij degene die het kaartje heeft.

Altijd op zak

Je weet nooit op wat voor plekken of welke mensen je tegen gaat komen op een dag. Elke dag is anders in het leven van een jonge ZZP’er. De ene dag sta je op een evenement en de andere dag ben je hard aan het werk op kantoor. Het maakt uit waar je bent, zorg altijd voor dat je ready bent om jouw kaartje te geven aan wellicht een toekomstige klant. Of het natuurlijke een hele leuke vrouw/man, ook dan is een visitekaartje heel erg bruikbaar!

Een visitekaartje is nog steeds een handige manier om jouw netwerk te vergroten. Ontwerp je eigen unieke visitekaartje op Reclameland en blijf lekker uitdelen die kaartjes!

 

 

Tags: ,