MENU

Een tip voor morgen!

Andrew Toth & Cindy Ord for Getty / Belvedere Vodka

Met deze limited edition fles strijd je mee tegen...

mama makan

september 19, 2018 Reageren (1) Views: 2107 Food Larissa Hendriks

Mama Makan, breekt zo lekker de week

Mama’s keuken is altijd het lekkerst. Nu kan je van Mama’s traditionele Indonesische keuken genieten in Amsterdam! Voel je welkom, proef de liefde en geniet met al jouw vrienden en vriendinnen. Deze keuken is er om gedeeld te worden, onze tip is dan ook om te gaan voor de rijsttafel.

Lekker even er tussenuit zo door de week heen? Bij Mama Makan in Amsterdam kan je terecht op ieder moment van de dag. Lekkere koffie, goed vullende lunch gerechten om de dag door te komen en heerlijke afsluiters om te genieten van een feestelijk diner. 

Breekt zo lekker de dag

Bij Mama Makan kan je ook terecht voor een aantal lunch specials. Denk aan Indonesische sandwiches, salades, mie, nasi, curry en soepen. Voor een prima prijs heb je een vullende maaltijd. Indien je grote trek hebt kan je ondanks het nog geen tijd is voor diner, ook gedurende de lunch genieten van de rijsttafel. Dat is ook precies wat wij gedaan hebben!

Van alles wat

Keuzes maken van de menukaart, wie hier goed in is mag in zijn handjes knijpen. Wij van de redactie hebben nog wel eens keuzestress. Een rijsttafel is daarom ideaal om voor te kiezen. Hierbij krijg je allemaal verschillende gerechtjes, allemaal vol van smaak en vol liefde uit de Indonesische (open) keuken.

Schuif aan voor een heerlijke rijsttafel om te delen met jouw tafelgenoten. De diverse gerechten zijn leuk om samen te delen en vol van smaak. Ondanks dat het kleine gerechtjes zijn, is het meer dan genoeg om alle magen goed te vullen. De tafel bestaat namelijk uit verschillende gangen. Beginnende met een soepje!

Deze verzameling van gerechtjes mag dan typisch Indonesisch proeven, de rijsttafel is van origine een verzinsel van de Nederlanders. 

Vervolgens komt al het andere eten op tafel, verdeeld over meerdere gangen zodat je niet alles in één keer op hoeft te eten omdat het anders koud zal worden. Sowieso eten wij Nederlanders vaak snel, dus het is een goed concept dat dit verspreid geserveerd wordt. De rijsttafel wordt feestelijk afgesloten met huisgemaakt ijs en vers fruit. Lekker fris na zo’n grote maaltijd!

Vanaf de eettafel kan je zo de keuken in kijken en je ziet live dat de chefs de soep proeven voordat deze naar de tafel gaat. Zoals het hoort, dan weet je zeker dat de soep smaakt zoals deze bedoeld is. Niet alleen de keuken is prachtig ingericht, ook de sfeer in het restaurant zelf is een plaatje. Boven de tafels hangen lampionnen als lampen, waar wij erg door gefascineerd waren.

Blijf nog even hangen

Niet alleen wordt hier eten geserveerd, ook overheerlijke cocktails en andere drankjes. De sfeer is gezellig en je voelt je meteen welkom en op je gemak. Zeker geen straf dus om hier nog even een drankje na te doen. Van de eerste Javaanse koffie in de morgen tot een drankje rond middernacht

Signature cocktails vertellen de geschiedenis van Nederlandse kruidenhandelaren. Hun schepen afgeladen met koffie, gember, citroengras, vanille, cacaobonen en het beruchte artemisia absinthium.

Mama Makan | Spinozastraat 61 | 1018 HJ | Amsterdam | +31 (0) 20 554 1250
Ontbijt | Maandag tot vrijdag | 6.30 – 10.30 uur | Zaterdag – Zondag | 7.00 uur  11.00 uur
All-day Dining | Maandag tot zondag | 12.00 – 22.30 uur
Bar | Maandag tot zondag | 9.00 uur  1.00 uur

Tags: , , , , , , ,