MENU

Een tip voor morgen!

Peroni Risotteria

Alle risotto liefhebbers opgelet!

ADE 2018

september 17, 2018 Reageren (1) Views: 2402 Events Veerle van Dam

ADE komt er weer aan en hier moet jij allemaal heen

ADE komt er weer aan! Van 17 tot en met 21 oktober ademt onze hoofdstad elektronic dance music. Het is weer massaal feest in Amsterdam. Hele dagen kan je je vermaken en dans je op de fijnste beats op toffe locaties in de stad. Naar verwachting komen er zo’n 400.000 (!) bezoekers uit buiten- en binnenland naar de 23e editie van Amsterdam Dance Event. Wij zetten de leukste feestjes, expo’s en andere activiteiten voor je op een rijtje.

Want naast vette feestjes met heel veel verschillende soorten muziek, is er nog meer te doen. Bezoek exposities, bekijk films, doe mee aan workshops en luister naar inspirerende mensen. Alles natuurlijk in de trant van muziek.

Where to start?

We beginnen op woensdag 17 oktober aan het hele avontuur. Zet je wekker vroeg, want van 06.30 tot 08.30 uur begin je je dag goed. Voor de Daybreaker Jungle Party hul je jezelf in een junglerijk pakkie en ga je lekker volledig uit je plaat voordat je op kantoor of school begint. Maak je ook geen zorgen over het ontbijt, want daar is natuurlijk ook over nagedacht.

Hoef je verder nergens heen die dag? Bezoek dan een van de vele exposities van het programma. Ga bijvoorbeeld naar Life Inside A Pixel exhibition by Dadara. Hier vraag je je af hoe de realiteit eruit ziet als alles en iedereen in een zwarte doos zou passen. Dingen om over na te denken.

Ben je zelf in de wereld van elektronische muziek gekropen en heb je al een paar platen klaar liggen? Neem dan je demo’s mee naar de Rozengracht bij DOTS. Showcase by InDeep’n’Dance. Laat je nummers horen en network met de grootste labels owners en evenement organisaties van over de hele wereld.

In de Scheepsbouwloods vind je van 20.00-23.00 uur de koning van de techno. Paul Kalkbrenner draait zijn meest persoonlijke set ooit. Hij laat zijn nieuwste album Parts of Life horen, een 15-track collectie van melodic house en techno.

Tot in de vroege uurtjes kan je door bij – onder andere – In Trance We Trust, De Marktkantine x Second State en Kris Kross Amsterdam.

Op naar dag 2

Als afterparty van woensdag ga je naar Melodic Deep Afterparty op het Rembrandt plein. Na een dutje ga je door naar Pursuit Showcase met heerlijke funky disco beatjes.

ADE laat je dit jaar kennis maken met de muziek scene van Zuid-Korea. Want ook daar kunnen ze er wel wat van. Ga naar Exchange Asia en Jango Music Invites Jango Asia om kennis te maken met Aziatische elektronische muziek. Op zaterdag heb je ook nog Frantastic Sounds in Little China.

Een avond vol vrouwelijk talent vind je bij Women of House waar de dj-sters je showen what they got. Een klassiekertje is natuurlijk Awakenings. Ook hier kan je op donderdag naar toe. Met namen als Adam Beyer, Dub Fire en als afsluiter Amelie Lens. Je kan er ook voor kiezen om naar Pleinvrees te gaan en te dansen op sets van Oliver Weiter, Jeremy Olander en nog veel meer.

Of naar Verknipt Dag 1, Bakermat & Friends of Disco Biscuits bij Disco Dolly. Er is wederom genoeg om te beleven op de donderdag van ADE. Bekijk dus ook het programma om te ontdekken wat je leuk vindt.

TGIF

Begin je dag met Rise & Shine Deephouse Yoga aan de Prinsengracht. Merle van Riessen begeleidt deze yoga-les en combineert hierbij haar liefde voor yoga en voor deep house. Na de les staan er genoeg verfrissende en gezonde hapjes en drankjes voor je klaar. Namaste.

Waan je in een sprookjeswereld ver in het bos bij Into the Woods. De hele dag dans je op vrolijke en fantasierijke house en techno bij de industriële NDSM in Noord.

Zin in een bootfeestje? Ook bij ADE hebben ze aan de vaarliefhebbers gedacht. Stap aan boord bij de Tronic Boat Party met een line-up van Deborah De Luca en Christian Smith.

Ook kan je je vrijdag opvullen bij Thuishaven. No words needed. Dit feestje is altijd goed. Zin in een avond grooven? Ga dan naar From Disco With Love. Ook Awakenings is erbij op vrijdag in de Gashouderfabriek en Hyte x Loveland maakt er met namen als Pan-pot en Benny Rodrigues weer een knalfuif van.

Saturday night fever

Trek je hele zaterdag uit voor feestjes van De School en RADION. Na drie uurtjes ga je nog niet naar huis. Van 06.00-18.00 uur rave je bij Het Weekend in De School. Om 07.00-18.00 uur doe je dit bij Breakfast Club in RADION.

Wederom is Awakenings van de partij met een dagfestival en is Joris Voorn uitgenodigd om wat plaatjes te draaien. Zet je mystieke hoed op en ga naar Mystic Garden Festival in het Havenpark. Ook is zaterdag de dag om Martin Garrix mee te maken in de RAI. Shake daarna je booty bij Afrolosjes and Friends. Zie ook de allergrootste namen in de ArenA met AMF. Axwell /\ Ingrosso, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Sunnery & Ryan en nog veel meer.

Sunday funday

Op zondag vind je vooral vette afterparties van de zaterdag ervoor. Besteed je brakke zondag dus bijvoorbeeld bij ADE Hangover bij de NDSM. En sommige feestjes wil je gewoon pakken vanwege de leukste namen. Draaimolen bijvoorbeeld. Of Suzy on Sunday, of Skitta.

Genoeg grote namen te zien en te beleven bij deze ADE-editie. Er zijn zóveel feestjes – 2.500 – en die gaan nooit in dit artikeltje passen. Kijk dus vooral zelf in het programma en pik er wat leuke feestjes uit. je kan zelfs je eigen ADE-agenda samenstellen die je vertelt dat je over een uurtje bij een expo, discofuif of afterparty ‘moet’ zijn. Handig! Koop dus snel je kaartjes voor je lievelingsfeesten, want ze gaan als warme broodjes. Let the voorpret begin!

Tags: , ,