MENU

Opvallende kleding in de gym

Dutch Sustainable Fashion Week

motorkleding

september 21, 2018 Reageren (1) Views: 2908 Fashion Sacha Field

Motorkleding: waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het wordt steeds populairder: je motorrijbewijs halen. Meer dan ooit halen jongeren hun motorrijbewijs. Buiten dat het alleen onwijs handig is om een motor te kunnen besturen (ik bedoel, nooit vast staan in de file, wie wil dat nou niet), ziet het er ook nog eens heel stoer uit. Vooral de beschermende motorkleding ziet er best badass uit als je het mij vraagt.

In dit artikel geven wij jou een aantal tips voor het aanschaffen van motorkleding. Het is heel belangrijk om goede, beschermende kleding te dragen tijdens het motorrijden. Bespaar daarom ook niet op goede motorkleding! Je kan beter een mooie, tweedehands motorfiets kopen dan tweedehands motorkleding.

Helm

Een helm is een van de belangrijkste onderdelen van je outfit. Ga je voor een integraalhelm of een jethelm? Het is veelal persoonlijke voorkeur wat betreft het soort helm waar je voor gaat. Waar je voornamelijk op moet letten is dat de helm goed past. Ga dus, als je je maat niet weet, naar een speciaalzaak en pas een hoop verschillende helmen. Een helm zit goed als hij nergens knelt en wanneer je hoofdhuid meebeweegt als je de helm beweegt. Een duurdere helm betekend niet per direct betere kwaliteit! Het prijsverschil zit ‘m in het gebruik van dure materialen en het design.

Handschoenen

Handschoenen zijn ook een absolute must als je op de motor stapt. Ook al koop je flinterdunne, lederen handschoenen, deze zijn nog altijd dikker dan je huid. Ga niet voor die modieuze handschoenen zonder vingers. Deze zijn nutteloos en je krijgt er ook nog eens koude vingers door.

Laarzen

Wie denkt met sneakers de motor op te kunnen stappen heeft het mis. Een sneaker is niet voldoende bescherming voor op de motor. Het is dus verstandig om een goede motorlaars te kopen zodat ook je voeten goed beschermt zijn tijdens het motorrijden. Als je een paar laarzen gaat aanschaffen, zorg er dan voor dat ze minstens 10 cm boven de enkel uitsteken. Dit zorgt er voor dat de enkel stevig geborgd zit.

Motorpak

Last but not least: je motorpak. Zorg er tijdens de aanschaf voor dat je pak goed aansluit rond je lichaam. Zo weet je zeker dat alle beschermgebieden op de juiste plek zitten. Lederen pakken zijn nog altijd het beste als het gaat om bescherming. Helaas is leder niet waterdicht en is het dan wel een must om een goed regenpak aan te schaffen. Het is ook mogelijk om pakken van kunststof te kopen. Deze zijn wind- en waterdicht en zitten erg comfortabel. Wat voor pak je ook kiest, het is belangrijk dat je zichtbaar bent op de weg. Zorg er daarom dus ook voor dat je voor lichte kleuren gaat of anders reflecterende strips draagt.

Motorkleding is er in allerlei stijlen en maten te vinden. Ga dus lekker op jacht naar de motorkleding van je dromen, maar blijf wel verstandig nadenken over de veiligheid ervan!

Tags: