MENU
Andrew Toth & Cindy Ord for Getty / Belvedere Vodka

Met deze limited edition fles strijd je mee tegen...

baut

Hallo herfst, hallo oesters!

Dimitri's

september 22, 2018 reageren (0) Views: 1779 Food Joyce Veltman

Dimitri’s: een hotspot waar je de gehele dag welkom bent

Uiteten gaan staat zeker in mijn top tien favoriete bezigheden. Wij als medewerkers van BLVD mogen ons dan ook vaak gelukkigen noemen, aangezien we vaak worden uitgenodigd door vele verschillende restaurants om een hapje te komen eten. Zo hebben Larissa en ik vorige week heerlijke gerechten mogen proeven bij een ontzettend leuke hotspot in Amsterdam Oost waar we zeker nog een keer terug gaan komen: Dimitri’s. Wat was het heerlijk!

Misschien heb je inmiddels al weleens van Dimitri’s gehoord. Het is een redelijk nieuw restaurant dat sinds 5 september haar deuren heeft geopend. Je kunt er de gehele dag terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en zelfs om te werken. Naast het feit dat je er de gehele dag terecht kunt, is het ook nog eens een ontzettend relaxte plek waar creativiteit heerst. Reden genoeg om dit restaurant snel te bezoeken.

Wie is Dimitri?

Ooit was Dimitri een reiziger. Oud geworden met de wijsheden van de wereld. Na jaren van reizen over de wereld keert hij als een verrijkt mens terug naar Amsterdam Oost om zijn verhalen en vooral zijn smaken die hij over de hele wereld heeft verzameld te delen met ons allemaal. Binnen deze kleurrijke en centrale plek vind je een smeltkroes van mensen die vertrouwd zijn met de gerechten en de levensstijl. Dimitri’s is een plek waar je wil zijn, gewoon omdat het goed voelt. Oh en niet te vergeten: bij je koffie krijg je niet zomaar een klein biscuitje, nee je krijgt een flink stuk carrot cake. Overheerlijk!

Bij de koffie een heerlijk stuk worteltaart!

Je bent de gehele dag welkom bij Dimitri’s en vindt hier gerechten en dranken passend bij ieder moment van de dag. Zo kunnen zelfs de vroege vogels en zoetekauwen al terecht voor ontbijt met een smoothiebowl en pancakes, een thee met bananenbrood of een vegan brownie.

Eten bij de jongste chefkok van Amsterdam

Bij Dimitri’s staat onder andere Ray Drisdale in de keuken: de jongste chef van Amsterdam. Momenteel is hij 22 jaar oud en hij is acht jaar geleden begonnen met werken in de keuken. Hij heeft onder andere zijn creativiteit kunnen ontwikkelen door te hebben gewerkt bij Double Tree by Hilton, Okura, Eau de Vie en Pomodori. Zijn creativiteit heeft hij verwerkt in de overheerlijke menukaart die Dimitri’s jou te bieden heeft. We kunnen met zekerheid zeggen dat het er één is om je vingers bij af te likken. Zo worden er verschillende overheerlijke gerechten en bites geserveerd met een Mediterrane en Arabische inslag. Er zijn bijvoorbeeld vega, vis en vlees mezzes die je met elkaar kunt delen.

Proeven tot je erbij neervalt

Uiteraard hebben wij een aantal van de gerechten mogen uitproberen en ik kan je vertellen: het was overheerlijk. We zijn uit nieuwsgierigheid gegaan voor een aantal mezzes: tijgergarnalen met gepofte knoflook en gegrilde citroen, kabeljauw beignets met limoen en chimichurri en geroosterde aubergine met saffraanyoghurt. Daarnaast hebben we ook de couscous salade uitgeprobeerd, ondanks dat we vol zaten konden we maar niet stoppen met eten, gewoon omdat het zo lekker was.

Tot slot hebben wij onze lunch afgesloten met een heerlijk stuk bananenbrood dat warm werd geserveerd met crème fraîche en honing.

Wij zijn zeker weten onder de indruk van Dimitri’s en willen hier absoluut nog eens terugkomen om nog meer van de gerechten te kunnen uitproberen. Als je benieuwd bent naar wat voor gerechten ze nog meer hebben kun je terecht op hun website: www.dimitris.amsterdam

Tags: , , ,