MENU

Dutch Sustainable Fashion Week

foodhallen

Pas geopend: De Foodhallen in Rotterdam

baut

september 29, 2018 reageren (0) Views: 2121 Events, Food Larissa Hendriks

Hallo herfst, hallo oesters!

Op foodfestivals zien we steeds meer ‘zeldzame’ gerechtjes verschijnen. Gerechtjes die je normaal gesproken niet zo snel zou eten of gerechtjes die je überhaupt nog niet kent. Een van de gerechtjes, of eerder genoemd ‘delicatessen’, die we steeds vaker zien verschijnen op foodfestivals zijn oesters.

Steeds meer mensen stappen over hun angst heen om oesters te eten, want ja geef nou toe, het is toch wel een beetje eng en glibberig. Voor de echte oesterliefhebbers of voor mensen die het altijd al een keer hebben willen proeven is er nu goed nieuws. Er is namelijk een geheel evenement dat om oesters draait en dat evenement zal morgen plaatsvinden. Dus als je nog niks te doen hebt, kom dan zeker weten even langs.

Oesters voor beginners

Voor velen die nog nooit oesters hebben gegeten is het een beetje spannend om die eerste stap te zetten. Die eerste keer, is dat nou niet eng en glibberig? Daar moet je gewoon even doorheen! Oesters kun je leren eten en ook steeds meer en meer leren waarderen. Voor ‘beginnende oestereters’ mag het misschien lijken alsof elke oester hetzelfde smaakt, maar er zijn toch nog best wel wat verschillen te proeven. Zo heeft de Normandische creuse een nootachtige smaak, terwijl een Zeeuwse creuse een zilte, metaalachtige, niet te vette smaak heeft.

Des te meer je probeert, des te meer verstand je ervan krijgt!

Serveren met vodka?

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om een oester te eten. De klassieke manier is toch echt wel met wat citroen en peper. Echter valt hier veel meer mee te experimenteren. Je kunt ze zelfs serveren met vodka en daaraan toegevoegd tabasco en frambozen vinaigrette met peper. Je neemt de smaken het beste tot je en geniet er het meest van als je minimaal drie keer op de oester kauwt. Gelijk doorslikken is dus een no go! Dit is ontzettend zonde, want op deze manier gaat de smaak verloren.

Morgen: BAUT oesterfeest

Ben je nu toch best wel nieuwsgierig geworden en durf je het aan om oesters uit te proberen geserveerd met allerlei lekkere ingrediënten? Of was je sowieso al helemaal gek van oesters? Kom dan morgen gerust langs bij BAUT Amsterdam op de Spaarndammerstraat. Oesters slurpen voor een euro. Je bent van harte welkom vanaf 13:00 tot 17:00 en is het erg gezellig, dan gaat het BAUT team nog even door.

Tags: , , , ,