MENU
foodhallen

Pas geopend: De Foodhallen in Rotterdam

Anti-kater brunches tijdens ADE

oktober 11, 2018 reageren (0) Views: 2172 Food Larissa Hendriks

Golden Temple: Een gouden hotspot voor de behoeften van jouw lichaam

Op de Utrechtsestraat in Amsterdam vind je The Golden Temple. Een restaurant waar ze in de keuken het eten bereiden waar ons lichaam behoeften aan heeft. Er wordt alleen gekookt met groenten, fruit, granen & bonen. Echt en eerlijk eten, en dat is te proeven.

Het restaurant is vernoemd naar een beroemde tempel uit India, de Sikh tempel. Deze heeft vier verschillende deuren, hiermee wordt gezegd dat iedereen welkom is, altijd. Binnen The Golden Temple zijn de ingrediënten erg belangrijk en daarom zijn deze altijd lokaal en vers.

Genoeg keuze op de menukaart

Wanneer je last hebt van keuzestress raden we je aan eerst even een kijkje te nemen op de menukaart. Er is namelijk zoveel om uit te kiezen, zelfs verschillende wereldgerechten. Ga je voor een Italiaanse pizza, Mexicaanse tortilla of een Indiase tafel?

Wij gingen gewoon voor alles! Nou ja, bijna alles dan. We besloten als voorgerecht in ieder geval op aanraden van de bediening de mix van voorgerechten te nemen. En dit raden we iedereen ook zeker aan om te doen!

Van gegrilde groentes met tofu spiesjes, ‘rice paper rolls’ met seizoen groentes en tempé en spinazie (inclusief pittige pindasaus) en Japanse avocado’s tot gefrituurde groenten in een deegje van kikkererwtenmeel. Héérlijk, vooral de eerste twee gerechten!

Een wonder voor je spijsvertering

Als hoofdgerecht hebben wij ook verschillende gerechten genomen om uit te proberen. Daarvoor was de ‘Flavours of India’  helemaal geschikt! Verschillende gerechtjes in kleinere bakjes. Ons kan je er niet gelukkiger mee maken. Daarnaast hebben we ook de Indian Kitcheree erbij besteld, gezien we hier heel erg nieuwsgierig naar waren…

Links: Kitcheree & rechts: Flavours of India

Zelf had ik namelijk al gelezen dat dit onwijs goed voor je blijkt te zijn. Het gerecht is al eeuwenlang een basisgerecht in de Indiase voeding. Het bestaat voornamelijk uit mungbonen en bastmati rijst wat licht verteerbaar is en daarnaast worden precies de juiste kruiden toegevoegd in precies de juiste hoeveelheid. De rijkheid aan voedingsstoffen maakt dat het eten van deze maaltijd je lichaam weer in balans brengt. Soms wordt het wel eens gebruikt in een detox!

Deze detox spreekt mij een stuk meer aan dan die sap-kuur die ik toen gedaan heb voor Juice Brothers…

Hoe veel je ook eet op zo’n avond, op de een of ander manier heeft je maag nog altijd ruimte
voor een toetje. So we orded two of them. We kozen de chef’s special, een kokos cheesecake en de cheesecake van de week: de snicker cheesecake. Zó lekker… Hier komen wij zeker eens voor terug!

Geen schuldgevoel

Na een etentje hebben we al vaak het gevoel dat we ‘slecht’ of ‘veel’ gegeten hebben en direct de volgende dag een H.I.I.T. klasje moeten boeken. Hier heb je geen last van dat gevoel. Aan alle gerechten proef je dat het eten met gezonde ingrediënten bereid zijn. De bodems zijn volkoren, ook die van de pizza’s, en de gerechten zitten boordevol groenten.

Al met al was The Golden Temple een goede ervaring. Er was een prettige sfeer (veel lichtjes en lekkere geurtjes), we werden goed bediend en het eten was heerlijk én gezond. Absoluut de moeite waard!

Tags: , , , , , ,