MENU
Valhalla

Valhalla festival maakt line-up bekend

Re-cept: wintergroenten met spekjes en verse kruiden uit de...

oktober 15, 2018 reageren (0) Views: 4807 Events, Food Larissa Hendriks

Anti-kater brunches tijdens ADE

Om bij te komen van een bizar goed feestje, heb je ook een bizar goed ontbijtje nodig. De komende dagen zal dit extra belangrijk zijn voor de meeste party animals, gezien er een grote kans bestaat dat er meer feesten gepland staan dan gewoonlijk. ADE start namelijk deze woensdag alweer! Daarom voor jou een aantal brunch tips voor de komende dagen. 

Even in het kort, wat is nou goed om te eten en drinken wanneer je last hebt van een kater? Eieren, koffie, cola, augurken, tomaten, bladgroente, havermout en bovenal: heel veel water. Wanneer je je dan weer wat beter voelt kan je het weer op een zuipen zetten, gezien het volgende feestje alweer begonnen is voordat je het weet. 

Wat te doen tegen die kater

Je wordt wakker na een goed feestje met knallende koppijn, wat nu? Wellicht denk je dat koffie niet een heel goed idee is, maar dat kan zeker helpen wanneer je een dagelijkse koffiedrinker bent. Toch een goed idee om dit niet naar binnen te gieten op een lege maag.  Voedingsmiddelen die kunnen helpen zijn bijvoorbeeld augurken. Iets waar je wellicht niet heel veel zin in zal hebben, maar deze bevatten mineralen die ervoor zorgen dat jij je snel weer goed voelt. Wil je iets minder heftig je dag beginnen, kies dan voor eieren. Hierin zit cysteïne wat ervoor zorgt dat jij later op de dag een stuk minder hoofdpijn zal hebben.

Een bezoekje aan De Marktkantine

Iedere ochtend na een ADE feestje staat er een all-day breakfast klaar voor jou in De Marktkantine. Tussen 11:00 en 19:00 uur kan je binnen komen waggelen om aan te schuiven. Je wordt voorzien van het beste katervoer dat je maar kan wensen, denk bijvoorbeeld aan heerlijke Oreo pannenkoeken… We raden je wel aan om toch voor de smoothie bowls of ‘have it your way’ eggs te gaan, als je dezelfde avond weer op stap gaat. Wanneer je kater iets is weggevaagd kan je dan trouwens prima blijven zitten. Je geniet hier ook van Bloody Mary’s, Mimosa, Moscow Mule & Espresso Martini. Om zo alvast weer in de stemming te komen voor het volgende ADE feestje.

Check hier het Facebook event van The Breakfast Club brunch in De Marktkantine.

Een bezoekje aan Restaurant C

Op je laatste dag maakt het allemaal toch niet meer uit. Op zondag ben je van 12:00 tot 16:00 uur welkom in Restaurant C voor de Celsius Sunday. Een concept wat al langer bestaat maar deze keer een ADE-tintje krijgt door een HNGVR editie te organiseren. Er wordt een heerlijk 3-, 4- of 5- gangen lunch geserveerd waarin je meegenomen wordt op een 360 graden reis. Klinkt niet heel aantrekkelijk met een flinke kater (wordt je al duizelig?). Maar wees gerust, ze hebben het hier over temperatuurzones (-20-0 °, 0-20 °, 40-80 °, 100 ° en 200 °). Voor de lunch betaal je 25 euro, ben je nog niet klaar met de drank? Dan kan je voor 15 euro extra de ‘Bottomless Bloody Mary’s en Mimosa’s’ erbij met een gratis antikater HNGVR shot erbij.

Check hier het Facebook event van de Celsius Sunday HNGVR editie in Restaurant C.

Een bezoekje aan THE BUTCHER

Geen lunch of brunch, maar wel het benoemen waard: de limited Martin Garrix burgers. Deze worden bij alle locaties van THE BUTCHER in Amsterdam geserveerd tussen 19:00 en 22:00 uur. Dit is waar de liefde voor burgers en muziekliefhebbers samen komen in een bijzonder gerecht. Een perfecte bodem voor ADE lijkt ons!

 

Tags: , , , , , ,