MENU

Maak een vast toestel van je iPhone met de...

Je eigen thuisbioscoop met Harman Kardon

april 7, 2010 reageren (0) Views: 457 Life redactie blvd

Muzikale verrassing – Harman Kardon Go+Play

Een kleintje is deze portable Harman Kardon-installatie niet, met de grootte van een compacte radio/cd-set-met-hengsel die we nog wel uit jaren 90-films en van de zolderopruiming kennen. Toch geeft dat niet; een beetje ruimte voor geluid is geen overbodige luxe en de aluminium buis die als een boog om het apparaat is geboetseerd dient naast stilistisch zintuiglijk vermaak als praktische handgreep.

Handig voor onderweg – je kunt namelijk met een paar XL batterijen een dagje muzikaal uitwaaien naar het strand – maar onhandig voor de bediening van je iPod. Afhankelijk van het model kun je je iPod of iPhone vlak of schuin insteken in de connector (al dan niet met een bijgeleverde adapter), waarna het display schuil gaat achter de handgreep als je ervoor staat. De Go+Play heeft zelf geen display als alternatief. Wel een afstandsbediening, waar meer functies achter schuil gaan dan je in eerste instantie zou denken zoals het op doorbladeren van de muziekbibliotheek van je iPod of iPhone. Moet je die van een afstandje wel uit je hoofd kennen. Andere muziekspelers kunnen trouwens via de AUX-aansluiting op de achterzijde worden ingeprikt, naast de netstroomadapter. Het aan- en uitzetten heeft Harman Kardon heel makkelijk geregeld via de linker toets op het apparaat zelf. De andere twee die er te vinden zijn regelen het volume.

Turn up the volume!
Reken maar dat hier muziek uit komt! Harman Kardon klinkt an sich bij ons al goed in de oren, en deze Go+Play bevestigt dat de audiofielen van het merk er kaas van gegeten hebben. De twee speakers en ingebouwde subwoofer hebben enorm veel potentie en schotelen ons een zeer helder geluid voor met krachtige bass, die voor bijna alle muziekgenres wel gepast is. Dat zo’n geluid uit toch een relatief compacte opstelling komt! En wanneer de Go+Play in een grotere ruimte wordt gebruikt blijft die stelling overeind. Het zijn juist de kleine kamertjes waar een beetje slimme opstelling noodzakelijk is om de klanken uit speakers met nog geen halve meter tussenruimte volledig tot z’n recht laten komen. Een surround-mode hebben we echter niet gemist. Fijnproevers kunnen nog met de Equalizer op de iPod aan de gang, maar met ‘Rock’ of ‘Jazz’ zaten we met een glimlach op de bank. Dit Sound Dock verleid je elke keer om eens flink het strand, je kamer, een stiltecoup