MENU

Avontuur; durf jij de Noordkaap Challenge aan te gaan...

gambia

Een stap in ‘the Smiling Coast of Africa’: Gambia

oktober 31, 2018 Reageren (1) Views: 2879 Travel Veerle van Dam

Beleef de meest angstaanjagende nacht met Airbnb

De tijden van ‘Ugh, Halloween, zó Amerikaans’ en ‘We verkleden ons toch al met carnaval?’ zijn geweest. Halloween is al jaren hip, hot en happening. We hullen ons in de ‘engste’ pakken of verkleden ons juist als banaan. Er wordt flink ingespeeld op de feestdag door supermarkten, de kledingindustrie, maar ook zeker door bedrijven die een hele experience voor je willen creëren. Denk bijvoorbeeld aan Walibi Holland die al jaren hét Halloween-pretpark is in de maand oktober. Of wat dacht je van Airbnb? Zij bieden je zelfs spooky accomodaties!

Speciaal voor de bikkels die een keer écht een angstaanjagende nacht willen beleven, zette Airbnb vijf haunted houses voor je op een rij.   

Griezelen bij de kapitein

Niet heel verrassend beginnen we met een haunted house in de Verenigde Staten. De koploper van Halloween. Stap binnen in Captain Grant’s Room. William Grant bouwde deze B&B in 1754 voor zijn vrouw en kinderen. Eén specifieke kamer in het huis wordt steeds opgemerkt door bezoekers – Adelaide’s Room. Gasten vertellen dat ze ’s nachts wakker werden en een vrouw in een koloniale jurk met twee kinderen zagen staan. Andere gasten hoorden vreemde klopgeluiden en voetstappen of zagen de televisie opeens aan gaan…

 

Hoorde jij dat ook?

Van Amerika naar Italië. In Castello dal Pazzo ben je nooit alleen… De legende luidt dat in het prachtige maar angstaanjagende kasteel een jong meisje dwaalt, Barbara genaamd. Ze zou al 500 jaar wachten op haar geliefde Matteo. De hertog van Milaan, Barbara’s vader, beloofde zijn dochter aan een andere man, maar de liefde dus Barbara en Matteo liet zich niet stoppen. Ze wilden vluchten, maar werden gepakt. Matteo werd verbannen en Barbara werd door haar vader opgesloten in de kasteeltoren waar ze van wanhoop wegkwijnde. Wanneer je in dit Italiaanse kasteel logeert, kan je ’s nachts nog het gejammer horen van de ‘Lady in Waiting’.

piedmond halloween airbnb

Forever at home

Terug naar de states. Het Victorian Gothic Castle werd in 1857 gebouwd en staat bekend als de Lilburn Mansion. Het was het huis van ondernemer Henry Hazelhurst, een succesvol man. Door een brand werd het huis in 1923 verwoest en toen de nieuwe eigenaar het wilde verbouwen, kreeg hij hier geen akkoord voor. De familie Hazelhurst verloor een kind door ziekte en Henry overleed in het huis zelf. Gasten van de Airbnb beweren dat de familie nooit vertrokken is. Er is bijvoorbeeld meermaals een spelend meisje gespot en soms zagen mensen de zware kroonluchter in de hal zomaar bewegen.

victorian halloween airbnb

Slapen op het slagveld

In Umbria in Italië staat de Old Umbria Tower. Deze toren hoorde bij een eeuwenoude stal op het platteland in de plaats Sanquineto. Deze plaats heeft zijn naam te danken aan de beroemde en bloedige slag tussen het Romeinse en het Carthaagse leger, in 217 voor Christus. Een plek met een verontrustende historie middenin het Bourgondische Toscane omringd door natuur.

umbria halloween airbnb umbria tower halloween airbnb

Creepy Robert

Knock, knock. Who’s there? In de Vintage Estate in Californië waarschijnlijk niemand die je kunt zien. De onzichtbare bewoner, Robert Moore, bouwde het huis in 1929. De geruchten gaan dat tijdens de constructie er elke dag nieuwe bouwvakkers kwamen, zodat niemand achter de geheimen van paranoïde Robert kwam. Robert is overleden in zijn slaapkamer, de dag voor Halloween: 30 oktober 1958. Je raadt het al, zijn geest zou tot op de dag van vandaag door het huis dwalen.

halloween airbnb vintage estate
Bron: Airbnb.nl

Liever een keer ergens overnachten waar je niet wordt overvallen met onverwachte nachtelijke bezoekjes? Airbnb biedt in 33.000 steden in 92 laden zo’n drie miljoen vakantieadresjes aan. Keuze zat. Neem een kijkje en griezel nog even verder bij de bovenstaande Airbnb’s.

Tags: , ,