MENU

Beleef ARTIS na sluitingstijd met een luisterthriller

Feest

Zo zorg je ervoor dat je het perfecte feest...

november 7, 2018 reageren (0) Views: 1058 Events Larissa Hendriks

Een dagje Amsterdam met gezinsleden

Het gezin, vaak kan je ze schieten, maar altijd zal je van ze houden. Het is een kwestie van haat en liefde. Om de band sterk te houden is het leuk om af en toe even met elkaar op pad te gaan. Zoals vroeger! Maar waar ga je dan heen en wat ga je doen? Lekker een dagje Amsterdam in natuurlijk!

In dit artikel geven we je tips voor leuke activiteiten met het gezin in Amsterdam. Sluit jij ook je dag af met een lekker diner? We raden het je aan, dan kunnen jullie gezellig nog even de dag nabespreken. Een heerlijk plekje is PARK Café-Restaurant. Daar zit je altijd goed! Weer of geen weer. 

Rijksmuseum

Als je dan toch eens een museum wilt bezoeken, kan je hier gezellig een familie dag van maken. Want iedereen wil toch wel een keer de Nachtwacht in zijn of haar leven gezien hebben? Toch? Als familie uitje zouden wij je niet aanraden om dan een tour met gids te doen. Maak gezellig je eigen verhalen bij de verschillende exemplaren, zo kan je je fantasie de vrije loop laten gaan wat tot een hoop mooie verhalen leidt met wat jongere kinderen in de buurt.

Bij Rijksmuseum zijn er ook vaak leuke dingen te doen als zelfportretten tekenen!

Winkel in, winkel uit

Zoals de meeste mensen tijdens een dagje Amsterdam doen, kan je ook lekker even gaan shoppen. In Amsterdam is er genoeg keuze aan winkels, dus voor ieder wat wils. Voor het broertje gaan we even de Jack & Jones in, voor moeders zoeken we de H&M op en voor de grote zus gaan we even langs de Berskha. Wil je iedereen gelukkig hebben, dan stap je natuurlijk even de Primark in.

Parkjes

Amsterdam zit vol leuke parken waar je echt even je rust kan vinden. Denk hierbij niet direct alleen maar aan het Vondelpark. Er zijn nog veel meer leuke parken te bezoeken! Wellicht zijn deze ook wat rustiger bezet en heb je meer rust en vrijheid om als ouders de kinderen los te laten rennen. Het Oosterpark is bijvoorbeeld een onwijs fijn park om langs te gaan. Daar zit ook direct onze aanrader qua restaurant om met het hele gezin te dineren: PARK.

De ultieme afsluiter: PARK Café-Restaurant

Super toepasselijk gelegen in het Oosterpark. De naam komt niet alleen van de locatie, maar ook de inrichting is helemaal aangekleed zoals een echt park. Dat maakt het een erg gezellige sfeer en vooral de grote openhaard maakt dit een hotspot voor zowel in de warme als koudere maanden. Met een kopje thee bij het vuur kan je je eerst even opwarmen voordat je aan tafel schuift om te beginnen aan het diner. Pas op, als je lang blijft zitten voor het vuurtje heb je het straks koud aan tafel.

 

Op de kaart staan zowel heerlijke klassiekers voor de ouderen als een smul menu voor de wat jongere gezinsleden. Gezien onze lezers op leeftijd zijn, laten we even de selectie zien van deze heerlijke klassiekers. Als voorgerecht tortilla’s met pulled pork (links achterin), de special van de week: kabbeljauw (rechts achterin) en de wontons van gamba en kreeft (rechts beneden). De hoofdgerechten kwamen op een goed tempo erna op tafel te liggen. Achterin werd gekozen voor de special van de week: een lekkere steak (altijd goed) en voorin zie je de zeebaarsfilet met salsa verde en broccoletti. Heerlijk!

En zo hebben we een dagje Amsterdam afgesloten met een voldaan gevoel! Vergeet niet wat ruimte over te houden voor het dessert, want deze is echt overheerlijk. Vooral de appel tarte tartin is een aanrader, met een lekkere ijsbol bovenop het warme appel gebakje en een hoop slierten karamel erover gegoten. Zo zien we het dessert natuurlijk het liefst.

PARK Café-Restaurant
’s-Gravesandestraat 55 
1092 AA Amsterdam

Tags: , , , , , , ,