MENU
Leefstijl

Een gezondere leefstijl, waar begin je?

Een winterdip: wat te doen?

november 12, 2018 reageren (0) Views: 4926 Life Larissa Hendriks

Proost op de nog warme novemberdagen!

We hebben maar mazzel deze dagen. Het is midden november en nog steeds hangt mijn winterjas in de kast. Zo lang mogelijk nog de tussenjasjes aan. Met een sjaal en een trui is dat prima te doen buiten. We drinken op deze heerlijke maand!

Zo zie je maar dat er altijd wat te verzinnen valt om op te drinken. De meeste van ons weten daar vast alles van. Daarom een rijtje leuke drankjes om mee te proosten.

Altijd een feestelijke wijnfles op tafel

Wijnhuis Campo Viejo lanceert kunstzinnige limited edition Reserva. Verbaast over dit prachtige kleurrijke design was dit een feest om op tafel te zetten. Met deze fles valt er altijd wel iets te verzinnen om te vieren. Het is een creatie van de wijnmakers van de bodega in Rioja en de getalenteerde urban contemporary artiesten Remed en 3TTMan.

De Campo Viejo Reserva-wijn, gemaakt van de Tempranillo, Graciano en Mazuelo druif, ligt 18 maanden in eikenhouten vaten van Franse- en Amerikaanse afkomst. Én nog eens 18 maanden in de fles. Je proeft in deze robijnrode wijn kersen, pruimen en bramen, perfect in balans met kruidnagel, peper, vanille en kokos. Een tasty combinatie met rood vlees, alles van de grill, wild en oude- en blauwe kazen.

Nederlandse limoncello

Het Nederlandse merk Fiorito Limoncello is van plan de wereld te veroveren. Het lijkt wellicht een zomers drankje, maar met de zonnestralen waar we nog steeds van kunnen genieten is deze perfect voor de novemberdagen die we hebben dit jaar. En gezien deze ook uitgeroepen is tot beste limoncello ter wereld, mag hier altijd wel mee geproost worden.

Fiorito Limoncello werd ontwikkeld door de twee Nederlandse broers Franco en Benno Fiorito, die limoncello ontdekten bij hun familie in Sicilië. Zij namen het familierecept mee naar Nederland, waarna zij begonnen met het maken van limoncello in hun keuken, die al snel gretig aftrek vond onder vrienden.

Sinterklaas biertje?

Nog even een leuke inhaker voor de intocht van Sinterklaas dit weekend: ‘De Zaanse Schoen’. Een speciaalbier gebrouwen door Brouwerij Hoop voor de Sint. ‘De Zaanse Schoen’ van Hoop Bier is gebaseerd op de Chocolate Porter bier. Een biertje met een vleugje chocolade dus, perfect voor bij de pepernoten en chocoladeletters.

Waar ga jij mee proosten van het weekend?

Tags: , , , ,