MENU

Eten uit blik bij The Can Bar

Café Americain behoudt de gezellige sfeer, ook in januari

december 27, 2018 Reageren (1) Views: 4483 Events, Food Djoy Boer

Vier bij Razmataz jouw Dry January

Een avondje volop genieten van bijzondere gerechten in combinatie met cocktails die je smaakpupillen verrijken. Waar de barman je alles kan vertellen over wat er in je drankje verstopt zit, de chef zijn gerechten met passie bereidt en de gastvrouw je de hele avond als een koning of koningin verzorgt.

Doe jij mee aan onze Dry January? Wij gaan de eerste maand van het jaar proberen van de alcohol af te blijven. Gelukkig kan dat heel makkelijk met al die 0,0% wijnen, bieren en champagnes van de laatste tijd. Maar waar we helemaal blij van worden is het gangendiner bij Razmataz met alcoholvrije cocktails bij iedere gang!

Fijne sfeer en seizoensproducten

Wanneer je het restaurant op het gezellige Hugo de Grootplein binnenloopt, word je ondergedompeld in huiselijke sfeer. De warm gekleurde muren en de gezellige kaarsjes op de tafels geven het restaurant een aangename plek om te zijn. Razmataz staat bekend om het koken met producten die op moment van spreken het lekkerst zijn. Dat is natuurlijk het uitproberen waard!

Om ons even voor te bereiden op de Dry January probeerden wij een speciaal viergangen diner uit met bijpassende alcoholvrije drankjes. Stay tuned, als je wilt weten hoe de eerste maand van het jaar zonder alcohol afgelopen is. We maken er namelijk een video van! Wie weet sluiten we de maand wel weer af waar we begonnen zijn…

Vegetarisch diner en virgin cocktails

Wij hebben ons laten verwennen met een diner dat geïnspireerd is op de natuur. Razmataz heeft in samenwerking met Seedlip een vegetarisch viergangen menu samengesteld met bij elke gang een bijpassende, non-alcoholische(!), cocktail. Wij laten ons niet twee keer vertellen dat dit samengestelde diner speciaal is ontworpen om smaak, beleving en passie te bezorgen bij degene die zich waagt aan deze combinaties. Wat ze beloven, maken ze waar!

Amuse

De eerste gang bestond uit gebrande prei, honing truffel, geroosterde feta en hazelnoot en mosterdschuim. We werden hierbij verwend met een cocktail met rooksmaak. Heel apart, maar een perfecte match bij het gerecht.

Gang 1

Tijdens de tweede gang werd ons witte kool met antiboise en mierikswortel voorgeschoteld. Daarnaast kregen we een frisse cocktail met citroen, appel en verveine smaak. Een goede voorbereiding op onze Dry January dit! De moed begint per gang op te lopen. Het diner is heerlijk. Ook zonder, met alcohol gevulde, wijnen op tafel.

Gang 2

Vanaf het moment dat we het menu zagen, keken we al uit naar de derde gang. Zonnebloempit risotto met een mousse van gerookte amandel, aardpeer, spinazie en duindoornbes, overheerlijk! Natuurlijk mocht de bijpassende cocktail niet ontbreken: dit keer een met pastinaak, peer en soda. We komen lekker in de sfeer.

Gang 3

Als zoete afsluiter, de vierde gang, kregen we appel, dragon, limoen, een bolletje witte chocolade ijs en granola. De echte toetjesfan gaat hiervan gegarandeerd uit zijn dak! Bij dit lekkere gerecht kregen wij onze favoriete cocktail van de avond. Een verrassend drankje met biet, citroen, sinaasappel, venkel en peper. Wij waren gelukkig! En dat zonder een druppel alcohol.

Gang 4

Nog even nagenieten

Mocht je na al die fijne gerechten en drankjes zin hebben in een koffie of theetje, dan zal het personeel deze met liefde voor je uitserveren. Heb je geen behoefte aan Dry January? Geen probleem! Met meer dan 100 verschillende wijnen, 60 soorten gin&tonic en een zinderende cocktailkaart is er nog heel wat te proeven. Razmataz, waar eten en drinken altijd een feestje is, ook tijdens Dry January.

Razmataz | Hugo de Grootplein 7-15 | 1052 KV | Amsterdam | +31 (0) 20 486 8408

Tags: , , , , , ,