MENU

Beleef de meest angstaanjagende nacht met Airbnb

Opzoek naar het kerstgevoel? Op naar Aken!

gambia

november 21, 2018 reageren (0) Views: 3216 Travel Larissa Hendriks

Een stap in ‘the Smiling Coast of Africa’: Gambia

Hoe het was om voor het eerst een stap te zetten in Afrika? Confronterend. Kinderen lopen op kapotte slippers, vrouwen dragen de zwaarste boxen op hun hoofd met een baby in een doek op de rug en de mannen hebben een inkomen waarvan 60% direct opgaat aan de huur. In dit artikel lees je meer over mijn ervaringen in Gambia.

In Gambia staat het zonnetje en een hoop speciale ervaringen op je te wachten. Ontsnap aan de koude winterdagen en vlieg via Corendon rechtstreeks vanuit Amsterdam of Maastricht naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Van een jetlag zal je geen last hebben, het is in de winter maar een uurtje vroeger in Gambia.

Een bijzonder confronterende reis

Als iemand die nog nooit een stap had gezet in Afrika, was deze reis erg confronterend. Natuurlijk weten we allemaal dat de mensen in Afrika niet zoveel hebben als wij, maar om dit met eigen ogen te zien was hele andere koek. Dat deze mensen nog steeds met plezier samen leven vind ik prachtig. Ze hebben heel weinig maar halen zoveel mogelijk uit het leven. Samen dansen zij, koken de lekkerste maaltijden en leven met de hele familie zo lang mogelijk bij elkaar om de kosten van de huur te delen. Depressief zal je er niet worden, in dit artikel lees je over alle mooie ervaringen die ik hier opgedaan heb via de vliegvakantie van Corendon.

Dans mee!

Muziek wordt gewaardeerd in Gambia. De een maakt een prachtig liedje op een Balafon, een instrument afkomstig uit West-Afrika, en de ander kan zo snel dansen dat je er duizelig van wordt. Vaak vinden de lokale mensen het heel leuk als je mee wilt doen. Zo moeilijk zijn de danspasjes niet en als je helemaal niet kan dansen maakt het ook niet uit, ze dansen voor hun plezier en niet voor een groots applaus.

Het kleurrijke rokje kan je binnenkort op Wanderlust Amsterdam bestellen!

Laat je toekomst voorspellen door een Marabou

De persoonlijke favoriete excursie in Gambia was de tocht naar Sita Joyeh (het Baobab eiland). Deze kan je boeken bij de reisleiding van Corendon. Vroeg in de ochtend vertrek je met een busje om vervolgens met een bootje ergens over te varen naar het Baobab eiland. Op het eiland krijg je een heerlijk welkomstdrankje, gemaakt van Baobab.

Baobab is een superfood. Dit stuk fruit is goed voor 48 procent aan vezels en bevat zes keer zoveel vitamine C vergeleken een sinaasappel.

Na het drankje en een kopje thee stap je opnieuw in een bootje om dieren te spotten en te relaxen. Hier kan je je alvast voorbereiden op jouw gesprekje met de Marabou, een ‘witch doctor’. Gambianen zijn erg bijgelovig en deze oude meneer zal in staat zijn om jouw toekomst te voorspellen… Het was een bijzonder mooie ervaring. Of het nu echt zal zijn of allemaal onzin, het was bijzonder om bij deze heilige Gambiaan te mogen zitten en zo een deel van de cultuur mee te krijgen.

Dieren op de markt en dieren in het wild

Tijdens de mooie excursies van African Adventure Tours Gambia, kan je in het wild prachtige grote vogels spotten, harige grote spinnen, slangen, krabjes, uilen en zelfs krokodillen. Geen zorgen, de Marabou kan van tevoren voorspellen of je veilig thuis zal komen.

De prachtige vogels vliegen over het bootje heen

De slangenmoeder zal niet ver weg zijn…

Deze krokodil ligt heerlijk in het zonnetje te chillen

In Afrika sluiten ze wellicht de dieren niet op in te kleine stallen, wel staan de dieren voor de slacht op een dierenmarkt. Zo kan je direct zien waar het stukje vlees op jouw bordje vandaan komt. Je kan dus wel zeggen dat alles hier erg vers bereid is. Als je wilt kan je het slachthuis bezoeken, maar dit stond voor mij persoonlijk niet op de bucketlist.

Waar te verblijven?

Gedurende de reis verbleef ik in het Adult Only hotel: ‘Bafalon Beach Resort’. Een 4-sterrenhotel als deze raad ik iedereen aan, in Gambia worden de sterren sneller uitgedeeld dan in Nederland. Hier ben je zeker van een goed ontbijtbuffet (met een omelet naar wens bij aanvraag aan de chef), iedere dag een opgemaakt bedje, een douche, prachtig zwembad (zelfs aan je kamer) en privéstrand.

Relax, take it easy

Aan het eind van de reis zal je de GMT waarderen, de Gambian Maybe Time: Maybe Tonight, Maybe Tomorrow. Rustig een drankje doen op het strand met een prachtige zonsondergang, niet wetende hoe laat het is, en pas wanneer het donker is een restaurantje opzoeken. Onze laatste avond werd gevierd bij een plekje om de hoek: Poco Loco Beach Bar. Prosecco op tafel, hapjes in de bestelling en geen enkele haast of druk op je schouders.

Waar wacht je nog op? Met Corendon boek je zo een achtdaagse vakantie. Vanaf 18 december gaan er twee rechtstreekse vluchten per week naar Banjul vanaf Maastricht Aachen Airport, parkeren is hier gratis voor Corendon-klanten. Deze reis is voordeliger dan een koude wintersport, vanaf 499 euro per persoon heb je een retourvlucht, transfer en verblijf op basis van logies en ontbijt in Balafon Beach Resort. Gambian Maybe Tomorrow?

Tags: , , , , , , , ,