MENU

Een dagje Amsterdam met gezinsleden

burgers

Genieten van burgers tijdens het BURGERFEST van BAUT

Feest

november 19, 2018 Reageren (1) Views: 4379 Events Joyce Veltman

Zo zorg je ervoor dat je het perfecte feest organiseert

Tijdens een zelf georganiseerd feest hoop je altijd dat je gasten het naar hun zin hebben en er nog dagenlang over napraten. Of het nu een verjaardag, housewarming, halloweenfeest of een oud en nieuw feest is, je hoopt altijd dat alles perfect verloopt en dat het een van de onvergeetbare avond wordt.

Wij helpen je alvast een handje op weg, zodat jij voortaan een perfect feest kunt organiseren.

Een goede planning is het begin van succes

Allereerst is het van groot belang dat je goed bent voorbereid. De eerste stap is het kiezen van een datum. Als je die eenmaal hebt kun je eventueel op zoek gaan naar een locatie en je vrienden uitnodigen. Nodig een select groepje vrienden een half uur eerder uit dan de rest, zodat mensen zich niet ongemakkelijk voelen als ze als eerste binnenkomen.

De kans is groot dat het feestje niet geheel ongehoord zal verlopen, dus zorg ervoor dat je je buren op tijd inlicht. Doe dit minimaal twee weken van tevoren, zodat zij hierop in kunnen spelen. Je wilt immers niet dat je tijdens het feest klagende of boze buren krijgt die misschien in het ergste geval zelfs dreigen de politie te bellen. Gooi dus op tijd een briefje in de brievenbus of vertel het ze even persoonlijk.

Tot slot, regel dat er op tijd genoeg hapjes en drankjes aanwezig zijn, zodat je straks niet opgescheept zit met ontevreden gasten die er niks aan vinden doordat er geen alcohol meer aanwezig is. Baseer je inkopen op het aantal mensen die komen.

Een thema zorgt voor een conversatiestarter

Deze tip lijkt erg simpel, maar toch zorgt het voor een goede sfeer: het kiezen van een thema. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Je kunt ervoor kiezen om een kleur als thema te kiezen, dat iedereen bijvoorbeeld knalgeel gekleed moet zijn, of je kunt het naar een next level brengen en je gasten zich laten verkleden als filmsterren, disneyfiguren of dieren. Niet alleen je gasten moeten zich aan het thema houden, ook kun je huis of gehuurde locatie decoreren op basis van dat thema. Zorg ervoor dat er niet te felle lampen aanwezig zijn, maar kies voor wat sfeerverlichting, dat doet veel goeds voor elk feest.

Entertainment moet aanwezig zijn

Een feestje zonder entertainment is natuurlijk geen goed feestje. Een van de belangrijkste dingen is muziek. Of je nu een achtergrondmuziekje aanzet, of het door de speakers laat galmen zodat iedereen zijn stem moet verheffen, als er maar muziek is. Stel op Spotify een afspeellijst op met goede nummers erin, hier hoef je dan voor de rest van de avond niks meer aan te doen nadat je deze hebt aangezet. Zet van tevoren een paar statafels neer en schuif je meubilair aan de kant, na een paar drankjes zullen mensen vanzelf beginnen te dansen.

Vergeet je de muziek niet? Goede kwaliteit wordt gewaardeerd, check bijvoorbeeld de Speakers van Maxiaxi.com

Daarnaast kunnen spelletjes ook enorme sfeermakers zijn en zorgen ervoor dat mensen niet verveeld raken als ze even niemand hebben om mee te praten bijvoorbeeld. Denk bijvoorbeeld aan karaoke zingen, beerpongen, Mariokart, of simpele kaart- of dobbelspelletjes. Kies uit wat het beste bij je gasten en locatie past.

Nagenieten

Je hoopt natuurlijk dat iedereen met veel plezier terugkijkt naar jouw feest en dat er nog lang positieve verhalen over verteld worden. Als je bovenstaande tips opvolgt dan zal dat vast en zeker goedkomen. Nu moet je er alleen nog voor zorgen dat deze verhalen nooit vergeten zullen worden, vraag daarom aan een paar vrienden of ze gedurende het feest hier en daar wat foto’s willen maken. Op deze manier kun je je geheugen ook weer wat opfrissen na je kater.

Tags: , ,