MENU

Drink jij genoeg water?

Met Lekker Bikes fiets jij altijd lekker door Amsterdam

gedekte tafel

december 7, 2018 reageren (0) Views: 5062 Life Sacha Field

Tips voor een perfect gedekte tafel voor de feestdagen

De feestdagen zijn weer in aantocht en wat is er dan fijner om een heus diner voor je geliefden te organiseren. Al je dierbaren aan een grote tafel vol met eten en gezelligheid. Om je diner nog gezelliger te maken is het misschien een leuk idee om ook eens goed na te denken over de tafeldekking. Er is namelijk niets meer sfeervol en uitnodigend dan een perfect gedekte tafel met de feestdagen.

In dit artikel geven wij jou een aantal tips voor de perfect gedekte tafel tijdens de feestdagen.

Bedenk de stijl

Iedereen heeft zo zijn eigen smaak, denk daarom na over wat voor stijl je gaat. Houd je van een traditionele kersttafel met veel rood en groen? Of ga je toch voor een stijlvolle tafel met gouden accenten? De keuze is reuze. Neem daarom eens voor inspiratie een kijkje op Pinterest.com. Hier staan ontelbare foto’s van perfect gedekte tafels voor tijdens de feestdagen.

De basis van een gedekte tafel

Waar je mee begint is natuurlijk een tafel! Check hier een mooie collectie salontafels om op te dekken voor de feestdagen. En dan nu een tafelkleed. Als je een tafelkleed kiest, let dan op dat het kleed groot genoeg is voor de tafel, het zou zonde zijn als hij net niet over de hele tafel past. Ga je voor een loper? Dat kan natuurlijk ook! Dan is het wellicht gezellig om gebruik te maken van placemats. Op deze manier maak je de tafel net een tikkeltje gezelliger en minder kaal.

gedekte tafel

Het servies

We hebben allemaal wel prachtig servies wat niet vaak op tafel komt te staan. Nu is het tijd om de wijn in een groot wijnglas te schenken en die kleine glaasjes eens in de kast te laten staan! Wanneer je genoeg servies in huis hebt kan je de tafel helemaal op en top opdekken. Denk aan een onderbord, voor- en hoofdgerecht bestek, een waterglas en een wijnglas. Wat de tafel ook veel sfeer geeft zijn servetten. Je kan deze in allerlei soorten en maten halen en zijn meestal heel budgetproof.

Leef je uit!

Laat je creativiteit de vrije loop – er zijn immers geen harde regels wat betreft een tafel versieren. Koop een mooi kerststuk of, als je je creatief voelt, kun je hem ook zelf maken. Denk na wat de stijl van je tafel is en voer dat ook door in je accessoires. Je kan ook je eigen menukaart maken en uitprinten zodat de gasten in een oogopslag kunnen zien wat er wordt geserveerd.

Geuren maken de avond compleet

Niets zo vervelend dan een nare gourmetgeur die nog de hele avond (en wellicht nog de ochtend) in je huis hangt! Daarvoor hebben we een mooie oplossing gevonden. De heerlijke geuren van WIJCK! Deze krachtige geurkaarsen halen de vervelende gourmetlucht met gemak weg.

WIJCK. focust zich op city-minded producten voor in het hele huis die deze zintuigen prikkelen. Geur is een hele sterke trigger voor herinneringen en emoties, dus het ontwikkelen van geurkaarsen was een logische aanvulling op onze collectie.
Rutger Diemel, founder van WIJCK.

Dat klinkt toch perfect voor bij de feestdagen?! Wij denken van wel! De Romance versie hebben we uitgeprobeerd en deze is zeker aan te raden. De steden die hieraan gelinkt staan: Parijs, Barcelona, Londen en Maastricht. De geur heeft een hint van lemon, jasmin en sandelwood.

Tags: ,