MENU
burgers

Genieten van burgers tijdens het BURGERFEST van BAUT

Derde Kerstdag tradities

Derde Kerstdag een trend onder jongeren

november 30, 2018 Reageren (1) Views: 1015 Events Joyce Veltman

Beleef een unieke avond bij het magische PALAZZO

Na maar liefst zes jaar te zijn weggeweest, is PALAZZO eindelijk weer terug in Amsterdam! Al zo’n twee decennia lang brengt de dinnershow haute cuisine en topamusement samen in één show, een show die inmiddels al bijna twee miljoen gasten heeft betoverd in heel Europa. Sinds 21 november 2018 klinken de woorden ‘welkom in PALAZZO’ eindelijk weer in Amsterdam in de spiegeltent.

De magie van de spiegeltent

Zodra het ’s avonds donker begint te worden krijgt de PALAZZO spiegeltent een ongekende charme. Met zijn nostalgische sfeer, feestelijk gedekte tafels en honderden brandende kaarsen is de spiegeltent de perfecte plek om het alledaagse leven even voor een paar uurtjes los te laten en daarbij alle problemen te vergeten. Iedereen met een voorliefde voor gastronomie en entertainment kan een wereld vol magische momenten en culinaire hoogtepunten ontdekken.

Het verhaal van de spiegeltenten gaat terug tot voor de laatste eeuwwisseling, toen de tenten voornamelijk werden gebruikt als mobiele danspaviljoens en elke week in een andere stad werden opgebouwd. De spiegeltenten waren zeer geliefd bij de gasten en straalden een chique en tegelijkertijd knusse sfeer uit. Na de Tweede Wereldoorlog raakten de spiegeltenten in de vergetelheid. Daar werd echter weer verandering in gebracht toen muziek- en theaterfestivals in de jaren 70 de comeback van de spiegeltenten veroorzaakten.

De spiegeltent van PALAZZO zijn historisch correct nagebouwd aan de hand van de oorspronkelijke plannen. Midden in de tent staat het podium, dat kan worden verhoogd en verlaagd en zo van alle kanten een perfect zich biedt voor iedereen. Er zijn zitplaatsen voor 336 gasten die verdeeld zijn in drie verschillende zones: de piste met ronde tafels bevindt zich in het midden van de spiegeltent. De rangen liggen als een cirkel om de piste heen, terwijl de gezellige loge in de buitenste omgang te vinden is.

Overheerlijk viergangendiner

Het menu is samengesteld door niemand minder dan top-chef Joris Bijdendijk, die voor het eerst de menukaart voor PALAZZO Amsterdam samenstelde. Bijdendijk is executive chef van restaurant RIJKS dat onder zijn leiding in 2014 de deuren opende. Bijdendijk introduceerde er ‘de keuken van de Lage Landen’ die gekenmerkt wordt door het Hollandse product in zijn eenvoud. Op zijn 16e werkt hij als afwashulp in de keuken van een goedlopend Amsterdams restaurant en besluit vanaf dat moment dat hij een topkok wil worden. Binnen zes jaar schopt hij het uiteindelijk tot chef kok. Bijdendijk is is van een generatie jonge chef-koks met een frisse blik op gastronomie: eigenzinnige benadering van koken, howel nog steeds voor iedereen toegankelijk.

De gasten kunnen zich verheugen op een heerlijk viergangendiner. Als voorgerecht wordt er gebakken langoustinestaart, lijnzaadsalade, currycrème en forel-eitjes geserveerd. Daarna volgt een tussengerecht van gestoomde kabeljauw met knoflookvelouté, knolselderij en peterselie. Als hoofdgerecht kunnen de gasten genieten van gebraiseerde runderwang met spinazie, ansjovisboter en gebakken bosui. En als kers op de taart staat er voor het dessert hangop met gezouten karamel, macadamia en kokossorbet op het menu. Voor iedereen die liever geen vlees of vis eet, heeft Bijdendijk ook een vegetarisch vier gangen diner opgesteld.

Haute Chaos

PALAZZO zou PALAZZO niet zijn als de culinaire hoogstandjes uit de keuken niet vergezeld zouden worden door artistieke highlights op het podium. PALAZZO creëert een eigen wereld waarin hoogwaardig culinair genot, bodyart, comedie, plezier en een stijlvolle ambiance versmelten tot een unieke avond vol beleving voor de gasten. De speciaal voor PALAZZO ontwikkelde show, genaamd Haute Chaos, maakt in Amsterdam zijn wereldpremière. Haute cuisine ontmoet haute couture en haute acrobatie ontmoet haute comedy, dat leidt tot haute chaos.

De combinatie van haute cuisine en topamusement staat garant voor een unieke, magische en smaakvolle live belevenis. Tijd om aan tafel te gaan!

Tags: ,