MENU
bright night day

Be always bright

Geler dan geel aan tafel in Amsterdam bij Kanarie...

Escobar

december 8, 2018 reageren (0) Views: 2122 Food Joyce Veltman

Escobar, de place to be voor tapas liefhebbers!

Houd je van de Spaanse cultuur en ben je daarnaast ook nog eens helemaal weg van tapas? Dan hebben wij dé tapas hotspot voor jou gevonden: Escobar. Een gezellig, intiem restaurantje midden in Amsterdam dat geïnspireerd is door de Spaanse keuken. Larissa en ik hadden het genoegen om hier een avondje de heerlijke hapjes en drankjes te proeven en we kunnen je vertellen: Escobar is goedgekeurd!

Leuk om te weten is dat het gebouw waarin Escobar zich bevindt voorheen ooit een gemeentelijk badhuis is geweest. Vervolgens werd het omgetoverd tot een jazzclub, waarna er vervolgens een gezellige Spaanse hotspot van werd gemaakt.

Ontdek de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken

Escobar is de plek waar je waar je hapjes kunt proeven van zowel de Spaanse keuken als van de Zuid-Amerikaanse keuken. Je kunt hier ’s avonds heerlijk je buik vol eten en nog steeds meer willen. Er zijn zo veel heerlijke gerechte te proeven dat je het nooit allemaal in één keer kunt uitproberen. Gegarandeerd dat je hier na één keer nog een tweede keer terug gaat komen! Niet alleen omdat je niet alle gerechten kunt uitproberen, maar ook omdat het zo ontzettend lekker is.

Wij hebben onder andere de BBQ’ed knolselderij, aubergine en tomaat, de patatas bravas en traditionele ceviche uitgeprobeerd met als toetje een overheerlijke bananenmousse met chocolade. Uiteraard zijn er nog veel meer heerlijke gerechten te verkrijgen. Erg handig is dat bij elk gerecht staat vermeld wat glutenvrij is en wat vegetarisch is of vegetarisch is te verkrijgen.

Escobar

Niet alleen kun je bij Escobar heerlijk dineren, ook kun je er heerlijk lunchen of gewoon lekker met je beste vrienden aan de bar bij kletsen met een cocktail of huisgemaakte sangria erbij. Het zomervakantiegevoel zal zelfs midden in de winter bij je naar boven komen door de sfeer, de drankjes en het eten. Als je nog voor iets luxer wil gaan kun je ook voor champagne gaan, zoals wij deden, of juist voor een muntthee gaan, lekker simpel, maar wel erg lekker.

Een paar dansjes doen geen kwaad

Hoe later het wordt, hoe vaker de muziek steeds een tikje harder gaat. Terwijl jij nog aan het uitbuiken bent en zit na te genieten van al het lekkers dat je net hebt gegeten, begin je in de feeststemming te komen. Er worden heerlijke Spaanse tracks gedraaid, of Amerikaanse tracks met een Spaanse twist erin. De vloer wordt vrijgemaakt voor de eerste durfallen die de dansvloer op willen gaan.

Elke woensdagavond vindt er een pintxos salsa night plaats. Swing Latino Amsterdam zal je begeleiden door een nacht vol pintxos met zijn dansmoves. Heb je altijd al je vriend of vriendin zo ver willen krijgen om samen salsa te dansen? Dan is dit je kans! Nadat je lekker uiteten bent geweest, kun je lekker samen de dansvloer op gaan. Voor de echte Spaanse cultuurliefhebbers is dit natuurlijk fantastisch.

Escobar

Escobar zal je ontvangen met open armen, dus wacht er absoluut niet op en ga gezellig een keer langs. Als je van de Spaanse cultuur houdt, zullen we je garanderen dat je het naar je zin gaat hebben! Kijk voor meer informatie op hun website escobar.nu.

Tags: , , , ,