MENU
Escobar

Escobar, de place to be voor tapas liefhebbers!

vegetarische kerst tafel

Have a merry veggie Christmas

december 17, 2018 reageren (0) Views: 4243 Food Djoy Boer

Geler dan geel aan tafel in Amsterdam bij Kanarie Club

Een nieuwe restaurant review! We doken voor jullie weer Amsterdam in. Wat dit restaurant zo gezellig maakt is zonder twijfel de fabriekslook welke is opgepimpt met wat geel hier en daar. We wonder, zou daar de naam toevallig vandaan komen?..

Een avondje genieten in een van de gezelligste buurten in Amsterdam doe je bij De Kanarie Club in Oud-West. Wat het restaurant nog hoger op ons hotspotlijstje zet, zijn de heerlijke bites. Nieuwsgierig geworden? Spring op de fiets of hop op de tram and try it yourself!

An oyster a day keeps the doctor away

Zijn oesters jouw quilty pleasure? Dan ben je hier al helemaal aan het goede adres. Voor alles is een  eerste keer en mijn eerste oester at ik bij de Kanarie Club. Wij werden verwend met oesters bereid op klassieke wijze met sjalot en rode wijn. Een echte smaaksensatie! Misschien voor mij wel de eerste keer oester eten, maar zeker niet de laatste. Daarnaast werden we ook nog verwend met sashimi tonijn en zalm. Hoe erg we hier van genoten hebben is niet in woorden te beschrijven, je zal deze hapjes toch echt even zelf moeten uitproberen!

Sharing is caring

Gelukkig waren we na deze lekkernijen nog niet klaar met eten en konden we van de gerechten van de diner kaart gaan genieten. Bij het zien van het woord kreeft was de keuze al snel gemaakt. In combinatie met gerookte mozzarella en ijs van komkommer is dit een aparte verrassing. De kreeft werd ook koud geserveerd, iets wat mij iets minder aansprak. Maar je weet wat ze zeggen, smaken verschillen!

De risotto met paddestoelen en parmezaanse kaas zou ik zo nog twintig keer bestellen (mocht mijn maag dit toelaten) en van de coquilles met XO saus, macadamia en kaffirlime hebben we helemaal genoten. De gerechten die je krijgt zijn perfect om te delen. Ze zijn namelijk niet zo groot maar des te meer reden om meerdere gerechtjes te kunnen bestellen en hier samen van te genieten.

Zei er iemand “toetjes”?

Bomvol zaten we na al die lekkere bites, maar een toetje? Dat laten we natuurlijk niet schieten! Gelukkig hebben we de mazzel dat een toetje niet naar je maag gaat, maar naar je hart. De ananas met kokos, kaffier en spekkoek viel in de smaak, maar de brownie met pistache, passievruchten sorbet en chocolademousse was écht goddelijk (niet overdreven, beloofd)! Chocolade-fans: eat your heart out.

Nog geen zin om deze leuke plek te verlaten na het eten? Je kan zo doorlopen naar de FilmHallen om nog even rustig uit te buiken tijdens een filmpje. Teveel energie over om neer te ploffen? Loop bij de Kanarie Club de trap op en duik in hun pool bar, om daarna natuurlijk te genieten van een ‘killer’ cocktail.

Kanarie Club | Bellamyplein 51 | 1053 AT | Amsterdam | +31 (0) 20 218 1775

Tags: , , , , ,