MENU
gambia

Een stap in ‘the Smiling Coast of Africa’: Gambia

reis naar Gambia

6 handige tips voor jouw reis naar Gambia

december 12, 2018 Reageren (1) Views: 3434 Travel Larissa Hendriks

Opzoek naar het kerstgevoel? Op naar Aken!

Oh, the weather outside is frightful,
But the Christmas market in Aken is so delightful.
And since we’ve a nice hotel to go,
Rent a Peugeot, rent a Peugeot, rent a Peugeot!

130 linkerbaan, daar gingen we. In de geweldige Peugeot 308 GT gleden we over de snelwegen richting Aken. Zonder tussenstops zou dit maar tweeëneenhalf uur duren, maar omdat we geen haast hadden namen we lekker twee koffiepauzes. Alsnog waren we binnen een kleine drie uur op de plaats van bestemming.

Full-Aken-Experience

De reis ging naar Aken, en waarom? Omdat hier een kerstmarkt te bezoeken valt! Uiteraard zijn er ook zeker kerstmarkten in Nederland te bezoeken, maar de kerstmarkten in Duitsland zijn van een heel ander niveau. Reibekuchen, knödel, lebkuchen (niet om te eten, maar om te aanschouwen) en uiteraard: glühwein!

Links: Reibekuchen (aardappelpannenkoekjes met jam) & rechts: Knödel (bal gemaakt van deeg met vanillesaus en kersen)

Via Hotelgift boekten we van tevoren het hotel waar we het weekend konden verblijven. Heel fijn, want kerstmarkten zijn in de avond juist het gezelligst met al die lichtjes! En stiekem is de hoofdreden natuurlijk dat dan iedereen kan genieten van een paar mokken glühwein… Het boeken ging soepel en snel, eenmaal bij Hotel Buschhausen aangekomen konden we gratis parkeren voor de deur en kregen snel de sleutel van onze kamer. Wanneer we onze spullen gedumpt hadden in de kamer pakten we de bus naar de kerstmarkt. We gaan voor de Full-Aken-Experience.

Tip: Hotelgift kan zeker een leuk cadeau zijn voor onder de kerstboom dit jaar!

Wat is het mooiste kerstkado voor onder de kerstboom dit jaar? Een mooie herinnering natuurlijk! Via een persoonlijke voucher trakteer jij jouw dierbare op een fijne hotelovernachting die je wereldwijd kunt verzilveren in een van de 110.000 hotels, verspreid over 170 landen. Hotelgift biedt voor iedere bucketlist én portemonnee wat wils, want je bepaalt zelf de hoogte van de gift card. De ontvanger kiest zelf zijn of haar favoriete hotel, de bestemming en het aantal nachtjes. En nu maar fingers crossed dat jij als gulle gever wordt aangewezen om als + 1 mee te gaan!

Weg last-minute (cadeau)stress

Niet alleen voor een romantisch nachtje is dit een perfecte aankoop, ook met je beste vriend of vriendin kan je genieten van een weekendje weg. Zoals wij gedaan hebben in Aken dit jaar nog! Een vervroegd kerstkado kunnen we het wel noemen. En het ziet ernaar uit dat dit het beste cadeau van het jaar zal zijn geweest voor ons. Zo zie je maar dat dit een perfect uniseks cadeau is, daarom willen we dit even belichten op BLVD! Daarnaast is het aanschaffen uiteraard ook makkelijk online te doen.

Selecteer jouw gift card via de website van Hotelgift, voeg eventueel een persoonlijk tintje toe via een eigen foto, feestelijk thema of speciale boodschap, en verstuur de e-card via de mail of print het uit voor onder de kerstboom. De e-card is wel twee jaar geldig, dus geen stress als je niet direct weg kan. Weg met die last-minute (cadeau)stress!

Een mooie stedentrip, met of zonder kerstmarkt

Na een kwartiertje in de bus te hebben gezeten stapten we uit en stonden we midden in het gezellige hart van Aken. Ook zonder kerstmarkt zou deze stedentrip mooi zijn geweest. Wat stonden er mooie gebouwen in deze stad, en wat had het allemaal een gemoedelijke sfeer, doordat de stad qua grootte heel overzichtelijk is.

Maar we kwamen natuurlijk wél voor de kerstmarkt! De kerstmarkt was verdeeld over meerdere pleintjes en was precies zo gezellig als je van een kerstmarkt verwacht. Aan het eind van de dag waren we een goed kerstgevoel, een paar typisch Duitse gerechten en een glühwein-mok rijker. En omdat we het hotel hadden geboekt, konden we nog langer blijven om van alle mooie lichtjes te genieten!

Toen we de volgende ochtend wakker werden in het hotel stond er een heerlijk ontbijtbuffet op ons te wachten. Kosten noch moeite waren gespaard, voor iedereen was er wat wils. Zo konden we tevreden weer beginnen aan de terugreis na een onwijs snelle check-out zonder extra kosten, gezien we van tevoren al bij Hotelgift geboekt hadden. Volgend jaar weer!

Tags: , , ,