MENU
Vagabond

De ultieme giftguide voor de feestdagen van Vagabond Shoemakers

Zo herken je kwaliteitskleding

december 30, 2018 reageren (2) Views: 3328 Fashion Shanna Meijer

Geen zin om uren lang te shoppen? Hier de perfecte tips!

Voor mij klinkt het super gek als mensen zeggen dat ze niet van shoppen houden, ik kan me echt uren vermaken als ik ga shoppen en het hoeft niet eens voor mezelf te zijn of om het kopen te gaan. Ik studeer aan het Jan Des Bouvrie college in Amsterdam, ik doe daar veel met mode.

Het komt goed uit dat ik veel met mode te maken heb op mijn studie, want ik ben er helemaal gek op! Maar heb jij nou eigenlijk nooit zin om uren lang door de stad te lopen of heb je geen idee wat je eigenlijk mooi vindt? Dan heb ik hier wat tips.

De research

Ik shop vaak voor mezelf maar ook voor anderen, dit doe ik ook in verband met school. Laatst had ik een personal shopping opdracht. Hierbij moest ik leren hoe je iemand nou echt kan helpen om de perfecte outfit te vinden. De volgende tips kan ik meegeven aan jullie:

  1. Bedenk wat jouw budget is! Hierdoor kan je namelijk al bepaalde merken of winkels uitsluisten. Niet iedere zal aan jouw budget kunnen voldoen.
  2. Vraag jezelf af van welke trends je blij wordt. Dat kan voor iedereen verschillend zijn, er zijn inmiddels zoveel trends om uit te kiezen!
  3. Check even welke kleding je wél al hebt! Soms kom je namelijk thuis met bijna dezelfde soort kleding, bijvoorbeeld weer een nieuwe zwarte broek of weer een coltrui.
  4. Check online even alvast de nieuwe collecties van bepaalde winkels. Dan kan je vast inschatten waar je jouw zoektocht gaat beginnen in de stad.  Je kan natuurlijk ook online alles bestellen voor je gemak maar het passen in de winkel is gewoon heel belangrijk en kost je uiteindelijk minder tijd dan dat je de helft weer moet terug sturen.
  5. Sla afbeeldingen op van items die je leuk vindt, dit kan bijvoorbeeld ook via Instagram. Zo ga je nog gerichter op pad.
  6. Neem iemand mee die erg van shoppen houdt! Of eventueel meer verstand heeft van styling dan jijzelf, of gewoon om een mening van iemand anders te verkrijgen. Anderen kunnen iets wel heel erg bij jou vinden staan, wanneer je dit bijvoorbeeld zelf minder vindt. Al moet je je er natuurlijk wel comfortabel in voelen!

Mijn geshopte outfits

Ik ben met mijn vriend gaan shoppen. De lijst hierboven heb ik vooraf aan hem gevraagd en ben gaan zoeken wat leuk voor hem is. Uiteindelijk zijn we gegaan voor een basic outfit, luxe outfit (feestdagen) en een outfit voor naar een festival. Wij zijn bij de Bijenkorf geweest omdat hier heel veel mooie merken te koop zijn, van betaalbaar naar erg duur. Het belangrijkste is dat je gewoon dicht bij wat je zelf mooi vindt blijft.

Tags: , ,