MENU

Een donker park en dierengeluiden: Moord in ARTIS

Vier bij Razmataz jouw Dry January

december 23, 2018 Reageren (1) Views: 1303 Events Joyce Veltman

Kerstmarkt bezoeken? Het is nog niet te laat!

Eindelijk is onze favoriete tijd van het jaar weer aangebroken: Kerst. Na weer een jaar te hebben gewacht staan de kerstdagen weer voor de deur. Overheerlijk eten, de leukste cadeautjes, de klassieke kerstnummers, foute kersttruien, gezellige spelletjes en familie en beste vrienden. Op de kerstdagen kunnen we hier maar geen genoeg van krijgen. Heb jij er na de kerstdagen nog steeds geen genoeg van? Pak dan je laatste kans en vier nog even wat langer Kerst. Bezoek in je vakantie of in het laatste weekend van 2018 nog even een leuke kerstmarkt om het goed af te sluiten.

Elk jaar trekken vele steden in verschillende Europese landen alles uit de kast om de leukste en gezelligste kerstmarkten op te bouwen en elk jaar krijgen we er maar weer geen genoeg van. De kerstmarkten worden namelijk massaal bezocht en zijn bij velen van ons een populair dag uitstapje. Voordat het te laat is en je weer een jaar moet wachten, kun je nu nog een van de kerstmarkten bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld nog gemakkelijk een eendaagse reis kerstmarkt met Bakreizen boeken. 

Wij hebben voor jou de top drie leukste kerstmarkten naar onze mening voor jou op een rijtje gezet. Mocht je dit jaar geen tijd of zin meer hebben om naar de kerstmarkt te gaan, sla de onderstaande kerstmarkten dan alvast op voor volgend jaar!

Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf speelt zich af op meerdere pleinen. Op de Marktplatz waan je je in de renaissance. Alle kramen zijn opgetrokken in de stijl van het Düsseldorfer raadhuis. Je kunt hier ook de handgemaakte kribbe uit Bethlehem bewonderen. Op de Heinrich-Heine-Platz overheerst de Jugendstil, overal om je heen schitteren gouden engeltjes! De Sternchenmarkt is omgetoverd tot een authentiek kerstlandschap. De kristallen verlichting zorgt voor een kleurrijke omgeving. Tot slot is er de Schadowplatz. Hier wordt je geprikkeld door de geuren van het kerstgroen, glühwein en gebrande amandelen.

Londen

Londen wordt omgetoverd tot een waar Kerstmissprookje. De etalages, winkelstraten, pleinen en gebouwen worden vanaf november al versierd met prachtige decoratie en schitterende verlichting. Op meerdere locaties in Londen zijn kerstmarkten te vinden. Het ‘Hyde Park Winter Wonderland’ springt er absoluut bovenuit. Een deel van dit stadspark is omgebouwd tot een sprookjesdorp. Naast de vele winkeltjes (leuke kerstkraampjes) vindt je hier ook een reuzenrad, een ijsbaan en nog vele andere attracties. Je kunt hier zelfs een bezoek brengen aan het circus. Uiteraard is er ook volop de gelegenheid om lekker te eten en te drinken. Als je er nog steeds geen genoeg van kunt krijgen, kun je ook nog een bezoekje brengen aan Covent Garden en Southbank Centre.

Valkenburg

De meeste kerstmarkten bevinden zich voornamelijk in Duitsland, toch heeft ons kleine kikkerlandje ook een aantal hele leuke kerstmarkten die elk jaar weer worden georganiseerd. Een Nederlandse kerstmarkt die er toch echt wel een beetje bovenuit springt is de kerstmarkt van Valkenburg. Hier kun je een prima kerstsfeer opdoen. De stad kent meerdere kerstmarkten. Sinds 1997 worden de kilometers lange gangenstelsels van de Fluweelgrot voorzien van kraampjes, sfeervolle verlichting en muziek. Ook in de Gemeentegrot van Valkenburg vindt je een vergelijkbare situatie. Boven de grond vind er ook tweemaal per week een kerstparade plaats (op woensdag- en zaterdagavond). Denk hierbij aan een optocht van sprookjesachtig versierde praalwagens en leuke dansacts.

Ga jij nog heen?

Tags: , ,