MENU

Even langs KEES op de terugweg naar Amsterdam

Scandinavisch smullen bij GÅRD

januari 26, 2019 Reageren (1) Views: 1153 Food Larissa Hendriks

LLOYD restaurant, een hotspot in Amsterdam Oostelijk Havengebied

Een vernieuwde hotspot in het hart van het Oostelijk Havengebied in Amsterdam, LLOYD heeft een make-over gekregen en wij zijn heel enthousiast over deze nieuwe inrichting! Architect Janpaul Scholtmeier werd hiervoor gevraagd en samen met hem is er gekozen voor een ontwerp waarin de sferen van het bijna 100 jaar oude LLOYD prachtig tot hun recht komen. Zo merkten we dat ook op de menukaart, heerlijk!

LLOYD is een rijksmonument in Amsterdam, je kan hier terecht voor een overnachtig of een heerlijk etentje. Dit fijne plekje is makkelijk te bereiken vanuit het centrum op de fiets of met het openbaar vervoer, maar je kan hier ook prima parkeren! Bereikbaarheid is dus een grote check, nu alleen nog even uitzoeken of het dinertje hier het gemakkelijke bezoekje waard is. 

Rocco Veenboer

Klinkt deze naam je niet bekend in de oren? Wellicht dat het grote techno-fenomeen Awakenings je al wel wat meer zegt. Rocco is de oprichter van dit befaamde event en heeft begin dit jaar het iconische LLOYD 100% in handen gekregen. Volgens hem kon het pand wel wat vernieuwing gebruiken na 14 jaar. Met zijn naam op Awakenings hebben wij 100% vertrouwen in zijn plannen met LLOYD. De verwachtingen heeft hij zeker waar gemaakt, ten minste, in het restaurant. Het hotel hebben wij nog niet getest!

Leuk om te weten: Het LLOYD werd in 1921 in opdracht van de Koninklijke Hollandsche Lloyd gebouwd en deed tot 1936 dienst als tijdelijk verblijf voor landverhuizers. Hierna werd het achtereenvolgens een opvanglocatie voor vluchtelingen, een (jeugd) gevangenis en een atelierruimte voor kunstenaars.

In het restaurant vind je een prachtige grote spiegel, wat de hele ruimte een fijne sfeer geeft. Toch open, maar toch ook knus, omdat de tafeltjes in de spiegel weerspiegelen. Precies goed dus! De toiletten zijn ook erg bijzonder en alles heeft zo een eigen stijltje. Het nieuwe meubilair in het restaurant zelf heeft bijvoorbeeld een moderne maar tegelijkertijd een toffe vintage uitstraling met een knipoog naar de Art Deco stijl en architectuur van het gebouw.

Brasserie klassiekers

Een make-over van het restaurant vraagt ook om een nieuwe blik op de menukaart. De gerechten worden gebaseerd op het seizoen en ook wordt er gewerkt met lokale producten en leveranciers. Het kan dus best dat je weer snel een vernieuwd menu voor je krijgt om uit te kiezen. Des te meer redenen om weer een keertje terug te keren.

Voor degenen die nu wel erg nieuwsgierig zijn geworden naar de hele kaart hebben wij voor het gemak alvast deze link

Op de menukaart staan gerechten die we opzich wel kennen, maar dan met een twist waardoor je smaakpupillen weer eens heerlijk verrast worden. Daarnaast is het ook altijd fijn om te weten dat dit restaurant duurzaam geproduceerde vis-, vlees- en vegagerechten serveert. Of je nu in de avonduren of overdag aan komt schuiven, aan het tafeltje zal je verwend worden door het personeel en even weg zijn uit de alledaagse drukte.

LLOYD restaurant is van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 0.00 uur geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. In de weekenden van 7.30 tot 23.00 uur. Parkeren is mogelijk.
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

www.lloyd.nl