MENU

A Day at the Park viert verjaardag in stijl

Appelsap Fresh Music Festival 2012

juli 13, 2012 reageren (0) Views: 651 Life redactie blvd

CAUSE – Een festival met een veelbelovende toekomst

Met een verdeling van de Nederlandse artiesten in de kleine zaal, en de Amerikaanse artiesten in de grote zaal was er voor ieder wat wils.

Kendrick Lamar was na Hoodie Allen de eerste grote amerikaanse artiest die het podium betrad. Met een goede verdeling tussen bekender- en minder bekende tracks kreeg hij het publiek snel op zijn hand. Het zorgde voor wat intimiteit die nog extra versterkt werd door het feit dat hij alleen op het podium stond.

B.O.B. liet duidelijk zien waarom hij een belangrijke headliner was voor het festival. De artiest uit de VS kwam het podium op en nam een enorme entourage mee; een complete band aangevuld met een DJ en drie achtergrondzangeressen. De Amerikaan had er zin in en zorgde voor een veelzijdige show waarbij hij liet zien dat hij zelf ook een aardige noot kan spelen, zowel op de gitaar als achter de piano. Met internationale hits als “Nothin’ On You,” “Airplanes” en nieuwe toekomstige hits van “Strange Clouds” gaf B.O.B. een goede show weg die veel mensen met volle borst konden meeschreeuwen.

In de andere zaal zorgde Kraantje Pappie voor een geweldige show, die duidelijk werd gewaardeerd door de Nederlandse hiphopliefhebbers. De oude zaal werd opgewarmd door een enthousiaste DJ en Kraantje’s backup Fiddox. De Nederlandse rapper begon met wat oudere tracks van hem. Na het wat oudere werk raakte de Groninger duidelijk in zijn element en zette nummers van zijn plaat “Crane” in.

Het indoorfestival werd afgesloten door de Amerikaanse rapper Wiz Khalifa, die duidelijk minder gemotiveerd was dan zijn collega