MENU

Nostalgische luxe in Toscane

Populariteit huizenruilen blijft groeien

oktober 19, 2012 reageren (0) Views: 869 Travel redactie blvd

De top 5 van Puerto Vallarta (Mexico)


1. Geniet van de Bahía van Banderas

Een baai met verborgen stranden, drukke stranden, historische stranden, surfstranden en enkel per boot bereikbare tropische strandjes met alleen wat romantische strandbarretjes en verse vis op de grill. En ga ook de zee op of in. De oceaan die je deelt met bultruggen en dolfijnen. Je kunt hier snorkelen, duiken, zeilen, surfen, vissen enzovoort. Op eigen gelegenheid of met één van de vele organisaties.

2. Ga uit! Café, clubs en disco’s, het is er allemaal.

Aan de Malécon bijvoorbeeld, de boulevard van de stad. Klanken van zowel traditionele mariachi-muziek als van salsa, rock en techno-hiphop zweven door de stad. Er is veel live-muziek, de keuken is gevarieerd én tongstrelend en de drankjes zijn niet duur. Tip voor de merengue- en salsafanaat: J&B.

3. Ontdek het binnenland Met huurauto, mountainbike of met een excursie.

Je hoeft hier niet alleen de jungle in voor de iguana (leguaan), wurgvijg en schorpioen, maar ook voor de kleine stoffige stadjes als San José en Valle de Banderas. Bezoek een peluquero (kapper), koop postzegels in het postkantoor, zet je tanden in een verse tortilla met gekruid gehakt en guacamole of bestel een caffé de olla.

4. Geniet van een goede massage Puerto Vallarta heeft vele spa’s.

Twee aanraders zijn: de de Metamorphosis Day Spa en de Healing Hands Massage & Ayurveda Spa. Voor het betere kneedwerk kun je echter ook vaak gewoon op het strand terecht, zoals op het strand van Sayulita, een rustig en verscholen plekje iets ten noorden van de stad.

5. Ga een dagje naar San Blas San Blas is een oud havenstadje ten noorden van Puerto Vallarta.

Het is te bereiken per boot die je zal leiden door de groene mangrovebos tunnels van La Tovara. Ga er heen voor de sfeer in het stadje, waar je naar oude jazz kunt luisteren in de San Blas Social Club en op de muur van de kerk de volgende regels van de dichter Henry Goodfellow kunt lezen: ”But to me, a dreamer of dreams To whom what is and what seems, Are often one and the same, The bells of San Blas to me, Have a strange wild melody, And are something more than a name.” Hoe kom je er? Per vliegtuig. Op dit moment vliegt er geen enkele maatschappij rechtstreeks van Nederland naar Puerto Vallarta. Je kunt wel met de KLM naar Mexico-stad en van daaruit verder. Het is echter goedkoper om een pakketreis te boeken. Zo vonden wij bij het reisbureau de Mexico-brochure van Holland International waarin enkele pakketreizen naar Puerto Vallarta worden aangeboden, zoals een 9-daagse reis, all inclusive (dus inclusief vlucht en een all-inn verblijf in een RIU-hotel) v.a. € 999 en een 16 daagse reis v.a. € 1399.

Tags: ,