MENU

Geen zin om uren lang te shoppen? Hier de...

De Continental 80, van de Vrijmibo op kantoor door...

februari 1, 2019 reageren (4) Views: 4408 Fashion Larissa Hendriks

Zo herken je kwaliteitskleding

Duur hoeft niet altijd goede kwaliteit te betekenen en goedkoop betekent niet altijd dat na de eerste was de mouwen al krimpen. Hoe komen we er dan wel achter of de kleding van goede kwaliteit is? In dit artikel geven we je een paar tips om de kledingstukken in de winkel te checken voordat je de pinpas erbij pakt. Hoe leuk dat shirtje ook is…

Er zit een labeltje op

Hierop staat als het goed is welke materialen in het kledingstuk verwerkt zijn. Je kan het best kiezen voor natuurlijke materialen. Deze ademen beter en ook blijft de kwaliteit van de kleding beter behouden.

Wanderlust Amsterdam pakt in 2019 uit met haar grootste collectie tot op heden. De nieuwe Spring/Summer-lijn ‘The Silk Road’ bevat daarnaast meer met de hand geborduurde items dan ooit tevoren en alle kleurrijke stukken zijn feilloos met elkaar te combineren.

Daar heb je je handen voor

Hopelijk klinkt dit niet te zweverig voor je, maar je kan zeker voelen aan de stof hoe goed de kwaliteit is van de kleding. Het kan dun aanvoelen, heel ruw, juist zacht of heel glad en stevig. Des te meer vezels in de stof, des te langer het meegaat. Nu zeggen we niet dat de stof dus dik en zwaar moet zijn, alleen gewoon wel stevig. Dat kan een dun shirtje ook zijn!

Even een lichtje erbij

Ben je niet heel zeker van de stevigheid en vertrouw je de handjes toch niet helemaal? Dan kan je het stofje ook even tegen het licht houden. Als je er (makkelijk) doorheen kan kijken, zitten er weinig vezels in.

Rekken en strekken

Oh we bewegen zo lekker veel door de dagen heen, dan is het wel zo fijn dat je kleding een beetje meebeweegt. Daarom kan je nog even een beetje rekken aan het stofje, om te kijken of de stof direct weer mooi terug in de juiste vorm valt.

Een groot aanbod van PME Legend is bij Express Wear verkrijgbaar. PME Legend is een stoer en mannelijk casual kledingmerk, waarbij de kleding vooral geïnspireerd is op Cargo piloten. Elk kledingstuk van PME Legend herenkleding bij www.expresswear.nl wordt gemaakt van materialen met een hoge kwaliteit.

 

Belangrijke bijzaakjes

Check nog even tot slot de rits en kopen. Beweegt de rits lekker soepel op en neer, dan zit je goed. Zijn er extra knopen bij het kledingstuk geleverd? Dan is dit een goed teken. Toch kan je wel ook nog even checken of de knopen die er nu op zitten wel wat stevig vastgemaakt zijn.

 

Heb jij nog tips? We horen het graag!

Tags: , ,