MENU

Nieuw: Samsung GALAXY Tab3 7.0

Loewe, mag gezien worden – moet gehoord worden.

mei 6, 2013 reageren (0) Views: 974 Gadgets redactie blvd

Panerai Luminor Marina 1950

Door een saffierkristalglazen achterzijde is het volledig door Officine Panerai zelf ontworpen P.9000 caliber uurwerk te bewonderen. Het volautomatische uurwerk heeft een reserve van drie dagen, hetgeen bereikt wordt door het gebruik van twee veertrommels. Het oscillerende gewicht is dubbelwerkend, waardoor het horloge bijna elke beweging van je arm omzet in bruikbare energie.  Een knap staaltje techniek dat zeker gezien mag worden.

Een opvallend en leuk detail is de wijze waarop de tijd ingesteld wordt: De urenwijzer kan verplaatst worden in stappen van precies één uur terwijl de loop van de minutenwijzer tijdens het verstellen van de uren niet verstoord wordt. Zo raak je tenminste geen kostbare minuten kwijt als je omschakelt van zomer- naar wintertijd, of naar lokale tijd op reis.

Uiteraard is de Luminor Marina ook voorzien van een datumaanduiding op de 3-uurs positie en een aparte seconden aanduiding op de 9-uurs positie, beide traditionele karakteristieke eigenschappen  van Panerai sinds de jaren 40. En een horloge met de naam Marina is natuurlijk waterdicht. Deze tot tot 10 atmosfeer, wat overeen komt met zo’n 100 meter diepte onderwater.

De kast is uitgevoerd is gepolijst staal, evenals de omlijsting van het glas. De opwindkroon en zijn stevige beschermrand met ingebouwde vergrendeling, kenmerkend voor Panerai horloges,  zijn contrasterend uitgevoerd in mat geborsteld staal.  Het horloge is voorzien van een bruine alligator lederen riem met een mat geborstelde gespsluiting, die het geheel een klassieke en gedistingeerde uitstraling geeft. Een stalen schroevendraaier en speciaal gereedschap voor het verwisselen ven de riem worden standaard meegeleverd.

Dit prachtige stuk traditioneel vakmanschap is vanaf juli verkrijgbaar in Nederland.
De adviesverkoopprijs bedraagt €6.400,- Meer informatie vind je op de website van Panerai.

Tags: