MENU

Lee presenteert de nieuwe zomercollectie en Blue Label

Dutch Design Manchetknopen

mei 6, 2013 reageren (0) Views: 1533 Fashion redactie blvd

Nike viert bestaan van Ronaldo schoenen

Om het vijftienjarige jubileum van deze  originele Mercurials te vieren, lanceert Nike de Mercurial Vapor IX, geinspireerd op het legendarische ontwerp uit 1998. “Ronaldo’s impact op de sport vijftien jaar geleden was enorm. In de aanloop naar 2014, willen we de schoen en de atleet herdenken. Naar ons idee is een moderne reconstructie van de schoen uit 1998 een mooie manier om dit te doen.” Aldus Phil McCartney, VP Nike Football Footwear.

Het ontwerp van de nieuwe Mercurials is aangepast aan de huidige tijd:  Het zilver uit 1998 is in de nieuwe versie voorzien van een metallic laag en het geel is vervangen door een fluorescerende geel-groene tint, die Nike zelf de Volt-kleur noemt, naar de opvallende Nike Volt schoenen die tijdens de Olympische Zomerspelen van 2012 door de atleten werden gedragen.

Behalve een geslaagde knipoog naar het verleden, bieden de nieuwe Mercurials een veel beter comfort dan hun illustere voorganger en zijn ze duurzamer doordat ze met behulp van de modernste technieken zijn geproduceerd. De productiemogelijkheden zijn in vijftien jaar flink verbeterd waardoor de bovenkant van de schoen nu uit één naadloos stuk vervaardigd kan worden, terwijl bij het origineel de bovenschoen van verschillende materialen aan elkaar was genaaid. Dit samen zorgt voor een verfijndere en nog beter zittende schoen.

De nieuwe Nike Mercurial IX Special Edition zal in een gelimiteerde oplage van 1.998 stuks geproduceerd worden en is vanaf 8 mei beschikbaar via Nikestore.com voor €300,-

Tags: ,