MENU

Lichter dan licht

Bang & Olufsen omhelst Spotify

mei 16, 2013 reageren (0) Views: 1600 Gadgets redactie blvd

Pioneer introduceert met de X-HM51 en de iets kleinere X-HM31V twee nieuwe veelkunners

iPhone De twee nieuwe systemen van Pioneer beschikken allebei over geintegreerde mogelijkheden om je iPhone (ook de 5), iPad of iPod aan te sluiten en te bedienen. Het ‘docken’ gaat door middel van een losse steun voor je iApparaat. Daarom ben je niet gebonden aan een vaste dock-connector bovenop het apparaat en ben je veel vrijer in de manier hoe en waar je de set plaatst.  Andere apparaten kun je natuurlijk ook aansluiten en daartoe is er bij beide modellen voorzien in een USB-aansluiting op de voorkant waarmee digitale audiobestanden kunnen worden afgespeeld.

Design Beide sets zijn leverbaar in verschillende designs waardoor je ook daar weer een keuze hebt welke het beste in het interieur aansluit. De versterker/bedieningseenheid van beide sets is in aluminium uitgevoerd en naar keuze leverbaar in zwart of in zilver aluminium. Bij de luidsprekers kun je kiezen uit een zwarte of witte uitvoering van de kasten, allebei met afneembaar front en beide in hoogglans voor de X-HM51 en met een iets matter houtmotief voor de X-HM31V.

Genoeg vermogen De de X-HM51 en de X-HM31V verschillen, behalve qua afmetingen, ook qua mogelijkheden. De X-HM51 is de grotere van de twee en beschikt over tweeweg luidsprekers met een 12cm woofer en een 25mm soft-dome tweeter. Het geleverde vermogen is 2 x 100 Watt en daarmee levert de set meer dan genoeg geluidsdruk om in een flinke kamer behoorlijk luid van jouw favoriete muziek te genieten. Ook is de de X-HM51 voorzien van Bluetooth audiostreaming, een FM RDS en AM tuner en kunnen er (alleen) CD’s worden afgespeeld.

Opa De kleinere X-HM31V beschikt niet over de AM tuner (maar wie zal ‘m missen, behalve opa) en heeft geen Bluetooth audiostreaming (dat mist opa weer niet, maar wij wel). Ook kun je in dit model CD’s èn DVD’s afspelen. Voor dat laatste beschikt hij natuurlijk over een HDMI-uitgang. Daarmee kan de DVD-speler dus ook de deur uit en kun je films kijken met beter geluid dan uit de meeste platte TV’s komt. Deze kleinere broer wordt ook weer geleverd met een set tweeweg speakers, maar deze keer met een 50mm tweeter en een 10cm woofer die met een maximaal vermogen van 60 Watt per stuk kunnen worden aangestuurd. En ja, ook dat is nog ruim voldoende om de meeste buren mee wakker te krijgen.

Hebben? Beide sets zitten degelijk in elkaar en zien er goed uit. Maar beide bieden voor- en nadelen qua gebruiksmogelijkheden en we vragen ons af waarom Pioneer er niet voor gekozen heeft om 1 set op de markt te brengen met alle opties. Want laten we wel wezen: Voor het verschil in afmeting hoef je de ene niet boven de ander te kiezen. Eén set met het grotere vermogen en speakers, de DVD-speler èn de Bluetooth streaming (en voor opa de AM-tuner) zou voor ons een no-brainer zijn qua keuze tussen al het andere aanbod in de winkel.

De X-HM51 met een adviesprijs van €359 en luidsprekers in glanzend zwart is te koop vanaf juli, de X-HM51 met glanzend witte luidsprekers en de X-HM31V in augustus. De adviesprijs van de X-HM31V is €299. Later in het jaar komt er voor beide modellen een DAB+ optie beschikbaar.

Tags: