MENU

Pioneer introduceert met de X-HM51 en de iets kleinere...

PiCycle, ‘electrifying design’

mei 22, 2013 reageren (0) Views: 1135 Gadgets redactie blvd

Bang & Olufsen omhelst Spotify

Nee, stofzuigen zal hij niet voor je doen, maar dankzij de Beosound 5 kan die CD-collectie die rondzwerft in de kamer nu echt de deur uit. Bewaarde je je CD’s nog om af te spelen of alleen nog voor de album art, de nieuwe B & O maakt ze overbodig. Punt. Door een ingebouwde 1T harde schijf passen tot 10.000 CD’s of 175.000 losse nummers aan muziek lossless, dus zonder kwaliteisverlies in het apparaat. De album art wordt stijlvol en elegant weergegeven op het prachtige 10.4” 1024 x 768 display.  

Heb je je CD-collectie dan eindelijk de deur uitgewerkt en kun je even geen CD meer zien of horen, dan zijn er nog meer dan 13.000 internetradiostations beschikbaar. Vind je daar ook even niets dat je hart kan bekoren, dan schakel je over naar Spotify. Bang & Olufsen heeft een partnerschap met de online muziekdienst en hebben hun systeem naadloos geïntegreerd in de Beosound 5. Feitelijk betekent dat dat je nooit meer een CD hoeft aan te raken. Ever.

Want met Spotify heb je keus uit miljoenen nummers. Je kan zelf playlists maken, maar Spotify heeft zelf ook handige systemen die voor jou het volgende nummer uitzoeken op basis van artiesten, genre, voorkeuren van andere luisteraars, het soort muziek, je luistervoorkeur in het verleden en nog vele andere manieren. De nieuwste releases vind je snel in een aparte lijst zodat je niets meer hoeft te missen. En alles in topkwaliteit streaming audio.

Daarnaast bezit de Beosound 5 natuurlijk ook de mogelijkheid om muziek vanaf je telefoon af te spelen. Daarvoor is er een systeem aan boord dat het geluid optimaliseert en zó helder weergeeft als je het nog nooit hebt gehoord. En als je wil stelt de Beosound 5 je voor aan ‘nieuwe’ muziek uit je eigen collectie gebaseerd op een analyse van de kenmerken van de muziek die je aan het luisteren bent.

De bediening is net zo smooth als het apparaat zelf. Met een multifunctioneel wiel  en het touchscreen bedien je alles moeiteloos en intuitief. Zelfs je moeder kan er mee overweg.
Uiteraard kunnen ook externe geluidsbronnen worden aangesloten (zoals een CD-speler, dan kun je  je CD eenvoudig rippen voordat je ze de deur uit doet) en is er ondersteuning voor diverse Apple apparatuur en WiFi.

Er zijn stereo analoge geluidsuitgangen aanwezig, evenals SPDIF, HDMI, DVI-D en analoge video-uitgangen. De optionele tafelstandaard is trouwens ook voorzien van een CD-ripping device. Het apparaat is niet voorzien van eindversterkers want het is ontworpen met de actieve luidsprekers van Bang & Olufsen in het achterhoofd.

Meer informatie vind je op de website van Bang & Olufsen. 

Tags: , , , , , , , , , ,