MENU

STFU voor je iPhone

Loewe Speaker 2 Go, feest om mee te nemen

juni 4, 2013 reageren (0) Views: 1136 Gadgets redactie blvd

SMEG 500, de mannenkoelkast die van mevrouw ook mag

De jaren 50 waren de setting van de massamotorisering en massamodernisering. Want voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog hadden gezinnen wat meer te besteden en dat geld werd geïnvesteerd in luxegoederen om het leven van het gezin te veraangenamen. De vraag naar betaalbare auto’s steeg enorm, evenals de vraag naar witgoed.

In Italië uitte zich dit in de ongekende populariteit van de FIAT 500, die al snel de status van stijlicoon kreeg aangemeten vanwege de vrolijke en karakteristieke lijnen van het grappige autootje. Inmiddels zijn er weinig mensen op deze aardbol die het onmiskenbare Italiaanse design van de 500 niet direct herkennen. FIAT bezat in die tijd ruim voldoende productiecapaciteit om aan de vraag van hun populairste model te kunnen voldoen en besloot overgebleven capaciteit op een andere manier in te zetten.

De autofabrikant zag de enorme vraag naar koelkasten en besloot hierop in te spelen.  FIAT riep daarom de hulp in van witgoedfabrikant SMEG en produceerde al snel zelf, naast auto’s, ook koelkasten. De samenwerking wierp zijn vruchten af. Nu, dik 60 jaar later is SMEG met hun vrolijke retro ontwerpen ook een bekend toonbeeld van cool Italiaans design geworden en is er besloten door beide bedrijven om de eerdere samenwerking nog een dunnetjes over te doen. Maar dan met een twist.

Het product dat uit deze tweede samenwerking is ontstaan, is de SMEG 500, een koelkast in de vorm van, jawel, de illustere FIAT 500. Het wagentje bleek zo compact dat het neusje waar zich normaal de bagageruimte van de auto bevindt, precies de juiste afmetingen bleek te hebben voor een ruime liggende koelkast met een inhoud van 100 liter.

De koelkast heeft een afmeting van 83cm hoog, 125cm breed en 80cm diep en heeft uiteraard een A+ label. Als je de klep opent, neemt de hoogte toe tot  150cm. Onder het klepje vind je een roestvrijstalen retro ‘dashboardje’ waarop je de mate koeling kunt instellen. Ook heb je daar de eigenlijke toegang naar het koelvak, met 3 verwisselbare rekjes en een plak voor blikjes,  via glazen schuifdeurtjes. Het vermogen is 70 Watt en het gemiddelde jaarlijkse verbruik ligt rond de 115kWh.

De koelkast is verkrijgbaar in de drie kleuren van de Italiaanse vlag: Rood, groen en wit en is, behalve een goed koelkast ook echt een conversationpiece voor the guys.  En de girls vinden ‘m ook te gek, let maar op. Meer informatie over deze supergave koelkast vind je op de website van FIAT & SMEG, waar  de 500 ook te bestellen is. 

Tags: , , , , , , , , , , ,