MENU

SMEG 500, de mannenkoelkast die van mevrouw ook mag

Urbanears Slussen, ’s werelds kleinste DJ kit

juni 5, 2013 reageren (0) Views: 1217 Gadgets redactie blvd

Loewe Speaker 2 Go, feest om mee te nemen

En dat is meteen te zien als je het apparaat voor je hebt. Bij de meeste Bluetooth mobiele speakers denk je aan een plastic geval dat er uit ziet alsof je het mee kunt nemen onder de douche. En zo klinken ze dan ook vaak.  De Loewe is van aluminium. Echt aluminium, geen foto van aluminium op een plastic ondergrondje. Stevig dus.  En dat is wat je wil als je je speaker daadwerkelijk gaat meenemen naar het park, strand of gewoon de tuin in. En enorm decoratief, iets dat versterkt wordt doordat alle bedieningselementen vlak zijn met de rest van het apparaat.

Dan wil je natuurlijk goed geluid. Ook dat zit wel snor bij de Loewe. Wederom de stevige aluminium constructie speelt hierbij een belangrijke rol. Want waar andere plastic speakertjes vaak al vrolijk beginnen mee te trillen en resoneren bij de aanzet van de eerste bastoon in de muziek, maakt de Loewe alleen het geluid van de muziek.

En behoorlijk luid ook nog. Want met 40 Watt muziekvermogen, verdeeld over twee midden en hoge tonen luidsprekers die elk 10 Watt gevoed krijgen en één woofer van 20 Watt is het een behoorlijke krachtpatser. Een speciaal gevormde bass relfex opening zorgt er ook nog eens voor dat er een onverwacht stevig laag kan worden weergegeven uit een kastje van 24 x 10,5 x 5,1 cm. Als je ‘m gebruikt met de geïntegreerde Table Stand Flex, dan staat de Loewe meteen op de meest gunstige manier opgesteld voor de beste afstraling van het geluid.

In die bescheiden afmetingen zitten twee lithium-polymeer-accu’s die ervoor zorgen dat je tot acht uur onafgebroken kunt luisteren. Die twee accu’s voeden de drie klasse D versterkers die op hun beurt weer de 3 luidsprekers aansturen. Opladen van de interne accu’s gaat eenvoudig via het lichtnet.  Erg handig is de ingebouwde, speciaal op spraak ontworpen microfoon met echo onderdrukking, die de Speaker 2 Go verandert in een topkwaliteit handsfree-set. Dan kun je zelf al barbecueënd tussendoor ook nog even je vrienden onderweg vertellen waar ze moeten zijn, tot op 10 meter afstand.

Een ander bekend punt waar Loewe altijd goed op scoort is de intuïtieve bediening. Het verbinden van een smartphone met Bluetooth en NFC is dan ook geweldig eenvoudig: Je legt de telefoon op het NFC verbindingspunt en deze neemt vervolgens automatisch de juiste Bluetoothinstellingen over waarna je telefoon gewoon weer in je zak kan. En zelfs dat hoeft maar een keer. De Speaker 2 Go kan op deze manier tot vijf apparaten onthouden. Zo kun je dus ook nog eens wat muziek uitwisselen met je vrienden. Voor de old-school apparaten is er natuurlijk ook nog een 3,5mm jackaansluiting beschikbaar en is er een USB-poort aanwezig om je mobieltje mee op te laden.

De Loewe Speaker 2 Go is daarmee een heerlijke kameraad voor al je muziek buiten de deur, maar staat ook binnen zeker zijn mannetje.  Hij is vanaf juni verkrijgbaar in zwart en naturel aluminium en heeft een adviesprijs van €299,-. Voor meer info kijk je op de website van Loewe. 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,