MENU

Londen Men’s Fashion Week (2)

Amsterdam International Fashion Week

juni 21, 2013 reageren (0) Views: 918 Fashion redactie blvd

Videoproject ‘Just Like You’

De video’s, te zien op citizensofhumanity.com onder de noemer ‘Just Like You’, delen de aanstekelijke passie van de wereldberoemde balletdanser Mikhail Baryshnikov en Citizens of Humanity oprichter en ‘luxury level’ denim-pionier Jerome Dahan, gevolgd door bijvoorbeeld de Franse chefs-met-Michelin-ster Hélène Darroze en Michel Rostang, de legendarische tattoo-artiest Mark Mahoney, Jiu-Jitsu kampioen Rickson Gracie, de Oscar-winnende filmkostuumontwerpster Colleen Atwood of denim grootheid Maurizio Donadi, tot voor kort topman bij Levi’s. Het project is van start gegaan in het najaar van 2012 en zal een jaar duren. Iedere maand komen er ‘Just Like You’ video’s bij.

“Met deze serie films wil ik die mensen eren die mij inspireren, en ik hoop dat de Just Like You-films ook anderen zullen inspireren om hun dromen waar te maken. Door de energie en gedrevenheid van deze bijzondere individuen in de schijnwerpers te zetten geven we invulling aan de missie die onze naam suggereert.” Zegt Citizens of Humanity-oprichter Jerome Dahan.

Just Like You is er niet alleen om de medemens te inspireren, het is ook een charity project. De geportretteerde ‘muzen’ mogen hun creatieve talent materialiseren in een Limited Edition ontwerp, waarvan de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel naar keuze. Zo gaat de opbrengst van een handmatig geverfde sjaal ontworpen door Maurizio Donadi naar ‘American Public Media’, de publieke radio in de VS, en die van de fraaie pannenlap van Hélène Darroze gaat naar Afghanistan Libre, een organisatie die scholen bouwt in Afghanistan.

Bekijk de Just Like You video’s op Citizensofhumanity.com, de Limited Edition ontwerpen van de Just Like You-deelnemers zijn online te bestellen.

Tags: , , ,