MENU

TimeScapes 4K

deBeschaving- een uniek festival.

juni 24, 2013 reageren (0) Views: 4403 Life redactie blvd

Top 10 shockerende documentaires

10. “High on Crack Street” 

In ‘High on Crack Street’ worden drie verslaafden gefilmd tijdens hun kwellingen in het dagelijks leven. Van zwangerschappen tot prostitutie, alles voor die ene shot. Dit verhaal kent geen ‘happy ending’.  

9. “Suicide Forest”

Een woud gelegen aan ‘Mount Fiji’ die wordt gekenmerkt als zelfmoordhotspot. Een wetenschapper wordt gevolgd terwijl hij door het woud loopt. Hoe dieper in het bos, hoe triester het wordt. 
 

8. “The Iceman Tapes”

In ‘The Iceman Tapes’ wordt psychopaat en beroepsmoordenaar Richard Kuklinksi ondervraagd door een psychiater. Van gewelddadig tot brutaal. Hij noemt zichzelf “I am what you call… a person’s nightmare”
 

7. “Nuit et Brouillard” 

Documentaire afkomstig uit 1955 gericht op de gebeurtenissen in ‘The Holocaust’. ‘Nuit et Brouillard’ of in het Engels gezegd ‘Night and Fog’ blijft bij de kijkers in het geheugen gegrift. “From construction to destruction.” 
 

6. “Atomic Wounds” 

In ‘Atomic Wounds’ (2006) zien we de échte gevolgen van een nucleair wapen. Het verwoest niet alleen, het vergiftigd, het brand. Langzaam. In de documentaire worden getroffen mensen gevolgd over hun ondenkbare, verschrikkelijke lijdensweg. 

 

5. “Conspiracy of Silence” 

Niet in de hoogste kwaliteit maar desalniettemin de moeite waard om te bekijken. ‘Conspiracy of Silence’ gaat over een wereld waarvan wij weten dat ‘i bestaat maar liever niet onder ogen willen zien. De wereld van machtsmisbruik om persoonlijke rijkdom te bereiken. Ongelofelijk!  

 

4. “Interview with a cannibal” 

Een documentaire uit 2012 waarin een man, in zijn eigen huiskamer vertelt over zijn kannibalisme. Een fascinerende documentaire die een beeld schept van een man die verloren is in zijn eigen fantasie. 
 




3. “The Killing Of America” 

De ongezouten werkelijkheid wordt in deze documentaire tentoongesteld. Echte moorddadige activiteiten, echte criminiele gebeurtenissen. ‘The Killing Of America’ toont waarom de Verenigde Staten de eerste natie was waar geweld zo explosief en plotseling toenam.


 

2. “Bulgaria’s Abandoned Children”

‘Bulgaria’s Abandoned Children’ is niet te omschrijven in woorden. Deze achtergelaten kinderen hebben geen hoop op een normaal leven. Er is geen geld ze op te voeden, ze te voorzien van onderwijs, geen hulp. Heftig. 

 


1. “Child Of Rage” 

Op nummer één staat de verschrikkelijke documentaire over een kind genaamd ‘Beth’. Zij werd slachtoffer van seksueel misbruik. Child of Rage laat de ernstige gevolgen zien hoe een onschuldig meisje emotioneel en fysiek kapot gemaakt werd. 

 

Tags: