MENU

Converse Rubber Tracks

Sinistere beelden van de doodstraf (begin 1900)

juli 2, 2013 reageren (0) Views: 1023 Life redactie blvd

Supiore Uno : plezierjacht op zonne-energie

Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn: een elektrisch plezierjacht die er én futuristisch uitziet én waar ook nog eens geen vaarbewijs voor nodig schijnt te zijn. Anno 2013 bleek er in het luxe segment van de botenmarkt echter nog geen jacht te zijn die aan deze eisen voldeed. Familiebedrijf Supiore vond dit reden genoeg om de Supiore Uno te ontwikkelen. Een elektrische boot (op zonne-energie) met alle eigenschappen van een luxe plezierjacht voor een schappelijke prijs. 

Ondanks het Hollandse weer (lees bewolkt en regenachtig) werd de Supiore Uno feestelijk onthuld in de prestigieuze Harbour Club. Cor Berghuys en zijn zoon Lodewyck hadden in 2011 een visie die twee jaar later werd gerealiseerd in de vorm van deze elektrische superboot. Een lang traject waar nu de vruchten, hopelijk wereldwijd, geplukt van kunnen worden. 

Op het voordek liggen zonnecellen die verkrijgbaar zijn in blauw en zwart (meerprijs). Tevens kan de boot opgeladen worden met de walaansluiting. Deze zijn samen goed voor een laadcapaciteit van 20% per uur. Wij horen je al denken: ‘Wat als er iemand op de zonnecellen gaat zonnen?’ In dat geval neemt het laadproces van de accu’s zelfs toe. De Supiore Uno heeft een stille elektromotor die zeer efficient te noemen is. De afstoot van milieuonvriendelijke uitlaatgassen behoort op deze manier tot het verleden. De Uno heeft op cruisesnelheid een actieradius van zes uur. 

Zie het even voor je: vrijdagmiddag, het zonnetje schijnt in Amsterdam. Hapjes en drankjes zijn geregeld voor op de boot en de vrienden kunnen aan boord. Met plek voor zeven personen kan je namelijk genieten op de Uno en door de extra’s is er de mogelijkheid tot een barbecue, een gekoeld wijnrek, ingebouwde dubbelcone luidsprekers en een koelbox. De ingebouwde, aanpasbare ledverlichting is daarbij een leuke optie. Je eigen droomboot kan je samenstellen door het aanpasbare exterieur en interieur. 

 

Tags: