MENU

Romantisch samen sporten met jouw Valentijn

Technologie

Singles geloven dat technologie helpt tegen eenzaamheid

februari 17, 2019 Reageren (1) Views: 1589 Life Larissa Hendriks

Geen geduld voor yoga? Wij hebben het alternatief voor je!

Yoga, het is dat het een hype geworden is, maar veel YUPPERS hebben hier het geduld niet voor. Even een uurtje rekken en strekken zonder een druppeltje zweet? Heb je dan wel wat gedaan? Ook progressie is pas op langere termijn te merken. We hebben een goed alternatief voor iedereen die het hiermee eens is: hot yoga. 

Hot yoga is yoga wat gedaan wordt in een ruimte van 25 tot 40 graden. Vooral erg lekker dus in deze wintermaanden! Daarom vonden wij het wel een poging waard en gaan we voor jullie uitzoeken wat de voordelen op korte en langere termijn zijn. Wij proberen de de lessen uit bij Movements Yoga en houden jullie op de hoogte!

Voordelen voor beginners

Iedereen kan beginnen aan hot yoga, hoe stijf je ook bent. Je bepaalt namelijk in iedere les zelf hoe ver je wilt rekken en wanneer je de hitte teveel vindt worden, dan neem je een ontspannende pose aan en rust je even uit. Er is dus geen smoes om er niet aan te beginnen! Er zijn daarnaast ook onwijs veel verschillende vormen yoga te doen in een warme ruimte. Bij Movements Yoga in Amsterdam begonnen we met de ‘Hot C’.

Dit is de yoga van het huis, een lesje vol intense en gevarieerde reeksen van ‘Hatha yoga poses’. Bij deze les is de temperatuur verhoogd tot 40 graden. Schrik hier niet van, het helpt je juist onwijs bij je focus en concentratie in de les.

“Hot C is designed to improve your core strength and flexibility. A strong core increases your balance and stability, promotes a good posture and a healthy back, makes you better or stronger in many sports as well as an easier day to day life. Flexibility improves your range of motion which boosts your performance, wherever you go. Longer and stretched muscles help prevent injuries, back pain, and balance problems.”
Over Hot C – Movements Yoga

Tot slot nog een voordeel voor starters bij Movements Yoga, hier kan je een gratis proeflesje doen. Is het wat voor jou? Dan kan je je aanmelden en vervolgens inschrijven voor alle lessen.

Waarom hot yoga?

Een hete ruimte, maakt dat echt verschil? Yoga is yoga, zal je denken. Toch hebben wij ervaren dat de tijd een stuk sneller voorbij vliegt bij een hot yoga lesje tegenover een gewone yoga les. Je bent meer geconcentreerd met de les bezig, wat maakt dat je minder aan het nadenken bent over wat je allemaal wel niet beter kan doen met je tijd, en of je al bijna weg mag om op de bank te ploffen.

De hitte kan een reden zijn dat mensen het eng vinden om een les te proberen. We snappen dat helemaal, het kan ook benauwd klinken. Toch ervaar je het heel anders wanneer je geconcentreerd in de les bezig bent met je lichaam en ademhaling. Door deze focus valt de benauwdheid je niet op, je zal alleen wel lekker veel gaan zweten.

Tips voor beginners

Probeer gedurende de les alleen door de neus te ademen, dan blijft je hartslag rustig. Wanneer je hartslag omhoog gaat, je een paniekerig gevoel krijgt of een beetje duizelig wordt, ga dan in een rustpositie zitten tot je weer klaar bent om verder te gaan. De les draait om jou. Luister naar jezelf, je lichaam en ademhaling. Goed om eens hierbij stil te staan.

Heel veel succes!

Tags: , , ,