MENU

Feelwood plant een boom voor een bril

EL Libro Amarillo F/W 13 (backstage)

augustus 2, 2013 reageren (0) Views: 1680 Fashion redactie blvd

14 Iconische brillen door de jaren heen

Een afgezaagd onderwerp? Welnee, de keuze van de bril die gemaakt wordt kan een karakter of zelfs een boek/film maken of breken. In sommige gevallen is de bril of andere glazen zelfs meer sprekend dan ieder ander accessoire die hij of zij bij zich draagt. Ook bij bekendheden wereldwijd kan een bril een toevoegde waarde zijn. Uiteindelijk spreekt een bril voor intelligentie en ‘sophistication’, nietwaar? 

 

# 14 Harry Potter 

 Als we het hebben over een tovenaar denk je al snel aan… juist :Harry Potter. En wie aan Harry Potter denkt…. denkt bril en litteken. Juist! 

 

 # 13 Sherlock Holmes

Wellicht niet het type bril die je zou verwachten maar desalniettemin hoef je dit vergrootglas maar te zien en je denkt aan…. Meesterdetective Sherlock Holmes 

 


# 12 Steve Jobs

Wijlen Steve Jobs… denk eens aan hem? Inderdaad, hij droeg een bril maar wel zo onopvallend dat je hem niet eens zou zien. 

 

 

#11 Tom Cruise – Topgun

De iconische Ray-Ban Aviator die je zomer vorig jaar nog zoveel op het strand zag is uiteraard gebaseerd op modelletje Tom Cruise.  Een icoon. 

 

 

#10 Audrey Hepburn 

Kennen we de Nederlands Belgische actrice Audrey Hepburn nog. Ze heeft in ieder geval een ster op de Hollywood Walk of Fame. 

 

 

# 9 Django

Je ziet dit type bril op de festivals deze zomer zeker voorbij komen. De Django. 

 


# 8 Sofia Loren

Deze bril is geschikt voor vrouwen die zichzelf ‘cougar’ noemen. Wellicht heb je deze term wel eens voorbij horen komen. Niet bekend mee? Zoek vooral op, want deze bril hoort hierbij! 

 


#7 Morpheus 

De alom befaamde bril van Neo. Circuleert over het internet als populaire avatar. Draag deze en wees instant cool. 

 


#6 Blues Brothers

Deze brillen kunnen uiteraard niet gemist worden in dit lijstje. Denk aan Blues Brother, denk aan zwarte pakken, zwarte stropdassen en natuurlijk zwarte brillen. 

 


#5 Woody Allen

De ‘nerdlook’ is ooit in geweest en is bij de subcategorie ‘hipsters’ nog steeds in. Woody Allen was in ieder geval de eerste nerd die deze bril hip maakte. 

 


#4 Lolita glazen

Als je dochter thuiskomt met dit soort glazen, geen enkel pardon! Opsluiten, huisarrest, eerste drie jaar niet buiten de kamer laten! 

 
 


#3 Elvis Presley

Iconiciteit ten top. Modern? Nee. Zet dit kekke brilletje op en je krijgt gelijk zin om te swingen. 

 
 


#2 Malcolm X

Sprak zich op latere leeftijd uit voor raciale gelijkheid. De X duidt op verlies van naam en identiteit, iets wat zijn bril niet overkwam. 

 


#1 John Lennon 

Ook dit brilletje heeft een montuur die onverwoestbaar door de tijd lijkt te zijn. Een typisch ‘hippie’ brilletje. Desondanks zijn uitingen voor wereldvrede werd hij op straat neergeschoten

 

Tags: